Netflix Toppers: Alias Grace

Netflix Toppers: Alias Grace

Ok, Netflix staat vol met geweldige series en films. Maar je hebt er altijd die er nog dat tikkeltje meer bovenuit steken. Smaken verschillen natuurlijk, alsook de voorkeur voor bepaalde genres. Op regelmatige basis zullen we jullie een film of serie voorschotelen waarvan wij denken dat ze meer dan de moeite waard is om te bekijken. Aan jullie om ons gelijk of ongelijk te geven… Vandaag: Alias Grace.

Gebaseerd op een roman van Margaret Atwood (waargebeurd verhaal), begint Alias Grace met een mysterie. Grace Marks (Sarah Gadon) zit een straf uit voor moord, waarvoor haar mannelijke medeplichtige werd opgehangen. Grace heeft talrijke aanhangers, die Dr. Simon Jordan (Edward Holcroft) inhuren om Grace te interviewen en hopelijk de waarheid te onthullen die haar vrijpleit.

Het verhaal gaat van Ierland naar Canada, waar Grace werkte als dienstmeid voor een rijke man die ze zogezegd vermoord heeft. De serie is niet zomaar een whodunit – als lid van de lagere klasse, en als vrouw, begeeft Grace zich door sociale hiërarchieën die haar elk moment van de dag aangrijpen. In het onderzoek naar Grace’s verhaal, haar sombere verleden en de veranderende opvattingen die de maatschappij over haar heeft, weeft deze topserie een verhaal over wat het is om een vrouw te zijn in een wereld die geregeerd wordt door mannen. Check hieronder alvast de trailer:

 

Plaats een reactie