4-jarig meisje noemt 82-jarige weduwnaar ‘oud’, zijn antwoord doet iedereen huilen

Zelfs met 78 jaar leeftijdsverschil kunnen deze twee ongelooflijke mensen nog steeds zo mooi met elkaar omgaan, alsof hun harten en zielen elkaar kennen uit een ver verleden. Het is puur een magisch verhaal van een opa-achtige vreemdeling en een klein meisje!

Norah’s moeder, Tara Wood, deelde een prachtig moment uit haar leven op TODAY Parenting, waar ze schreef dat haar kleine meisje een scherpe observator is en een speciale voorliefde heeft voor oudere mensen. “Ik vind oude mensen het leukst omdat ze langzaam lopen zoals ik langzaam loop en ze hebben zachte huid zoals ik zachte huid heb. Ze gaan allemaal snel dood dus ik ga van ze houden voordat ze dood zijn,” citeerde ze haar dochter.

“Hallo, oude persoon”

De volgende dag, op Norah’s vierde verjaardag, nam haar moeder haar mee naar de supermarkt om inkopen te doen voor de verjaardagsviering. Terwijl de lieve kleine Norah in het winkelwagentje zat, zag ze een oude man in hetzelfde gangpad staan. “Hallo oude persoon! Het is vandaag mijn verjaardag!,” zei Norah opgewonden, terwijl ze dezelfde enthousiaste reactie verwachtte van de oudere vreemdeling.

Haar moeder schaamde zich enorm toen haar dochter de oudere heer “oude man” noemde en wilde zich van harte verontschuldigen. Maar toen gebeurde er iets bijzonders… De vreemdeling draaide zich om om te zien wie hem “oude man” had genoemd. Onmiddellijk veranderde zijn gezichtsuitdrukking toen hij het schattige meisje zag en glimlachte terwijl hij zei: “Hallo kleine dame! Hoe oud ben je vandaag?”

Beste dag in lange tijd

Hij praatte een paar momenten met Norah, wenste haar een fijne verjaardag en verliet de winkel. Norah gaf hem een knuffel voordat ze afscheid namen, wat een zeer ontroerend moment was. Terwijl de oude man de supermarkt verliet, wilde Tara dit moment vastleggen op een foto – dus haastte ze zich om hem te stoppen en vroeg hem om foto’s te maken met hem en haar kleine meisje. “Zijn uitdrukking veranderde snel van verward naar verbluft naar verrukt,” schreef Tara.  “Hij deed een stap achteruit, hield zich vast aan zijn winkelwagentje en plaatste zijn vrije hand op zijn borst. ‘Een foto? Met mij?’ vroeg hij.

“Hij staarde haar sprakeloos aan met twinkelende ogen terwijl ze zijn hand vasthield en zijn dunne aderen en verweerde knokkels bestudeerde. Ze kuste de bovenkant van zijn hand en legde die toen op haar wang. Hij straalde. Ik vroeg naar zijn naam en hij vertelde ons dat we hem ‘Dan’ moesten noemen,” schreef Tara in haar artikel. Ze bedankten de oudere heer. “Nee, dank JULLIE. Dit is de beste dag die ik in lange tijd heb gehad. Jullie hebben me zo gelukkig gemaakt, juffrouw Norah,” zei hij.

Op bezoek

Ze plaatste deze foto’s op Facebook en legde het moment in de supermarkt vast. Dan Peterson viel in een diepe depressie nadat zijn vrouw Mary zes maanden eerder was overleden, en leidde een eenzaam leven totdat hij Norah, het kleine meisje, ontmoette die vreugde en geluk in zijn leven bracht. Tara verzamelde meer informatie over Dan en bezocht hem thuis met haar dochtertje na een paar maanden. Het was opnieuw een verrassing voor Dan toen Tara en Norah zijn huis bezochten.

Norah gaf een gebruikelijke knuffel en bleef met hem praten, alsof ze zijn gebroken hart en emotionele wonden aan het helen was. “Toen we hem na de lunch naar zijn voordeur brachten, haalde hij een zakmes tevoorschijn en sneed de enige rode roos af die bij zijn veranda bloeide. Hij bracht tien minuten door om elke doorn van de steel te verwijderen voordat hij deze aan zijn nieuwe vriend gaf,” merkte haar moeder op. “Ze bewaart die roos, nu droog als een bot, in een Ziploc-zakje onder haar kussen.”

Hechte vriendschap

Sindsdien maken Norah en Tara regelmatig wekelijkse bezoeken, zelfs als het maar voor een korte tijd is, zou Norah blij zijn om Dan te zien en hem haar kenmerkende knuffel te geven. Bij een ander bezoek vertelde Dan aan Norah’s moeder dat “hij sinds de dood van zijn vrouw geen ononderbroken nacht had geslapen. Hij vertelde me dat hij sinds de ontmoeting met mijn meisje elke nacht rustig heeft geslapen. Hij zei dat ze hem had genezen.” Met regelmatige bezoeken en interactie werd Dan een van de familieleden en ze nodigden hem zelfs uit voor het Thanksgiving-feest. De eens eenzame weduwnaar die een vreemdeling was, wordt een familielid in het huis van de kleine Norah.

Bekijk deze prachtige video hieronder!