“Mijn man is zwanger van ons tweede kind. We snappen niet dat mensen dit raar vinden”

Kristin draagt momenteel zijn volgende kind en wordt online ernstig bekritiseerd vanwege het feit dat hij wordt aangeduid als een ‘zeepaardjes-papa.’ Deze term wordt gebruikt voor transgender mannen die hun eigen kinderen dragen, verwijzend naar het feit dat in de natuur mannelijke zeepaardjes de baby’s dragen.

“De inspiratie kwam van Ashley”

Toen Kristin en zijn vrouw Ashley voor het eerst begonnen te daten, identificeerde Kristin zich als vrouw. Ongeveer acht jaar geleden kwam hij uit de kast als transgender. Het paar besloot samen hun eerste kind te krijgen, en Ashley bracht hun nu vierjarige dochter, Scarlet Rae, ter wereld. Kristin merkte op: “Het was nooit echt een vraag wie ons eerste kind zou dragen. Ik was nog steeds bezig met mijn transitie, dus ik was nog steeds bezig met het vinden van mijn identiteit op die manier.”

“Toen ik zag hoe mooi het was toen Ashley Scarlet droeg, besloot ik dat ik de volgende baby wilde dragen.” Kristin besloot zijn verhaal online te delen, en hoewel er veel steun en positiviteit zijn geweest, zijn er ook negatieve en beledigende opmerkingen gemaakt. Mensen beschuldigen hem van ‘grooming’ en gebruiken denigrerende taal.

“Ik wil er zeker niet mee stoppen!”

Ondanks deze kritiek blijft hij posten om zichtbaarheid en bewustzijn te creëren voor andere gezinnen in vergelijkbare situaties. Kristin benadrukt: “Negatieve opmerkingen maken niet dat ik wil stoppen, ze maken dat ik juist wil doorgaan.” Hieronder kun je de volledige reportage over Kristin en Ashley bekijken: