Man die 20 minuten ‘dood’ was, onthult wat hij allemaal zag en meemaakte

Een man die twintig minuten lang als ‘dood’ werd beschouwd, deelt zijn opmerkelijke ervaring, die toch wel bijzonder is. Scott Drummond, nu in zijn late zestiger jaren, was slechts 28 toen hij zijn duim ontwrichtte tijdens een skiongeluk en een routinematige operatie moest ondergaan om de verwonding te herstellen. Echter, een van de verpleegsters in de operatiekamer maakte een fout met Drummonds chirurgische tourniquet en hij herinnert zich dat ze ‘Ik heb hem vermoord!’ riep terwijl ze de kamer uit rende.

Tijdens een gesprek met Prioritise Your Life, herinnerde Drummond zich dat het volgende wat hij voelde een sensatie in zijn arm was en dat hij plotseling boven zijn eigen lichaam zweefde, kijkend naar de operatietafel. “Ik zag alles wat ze in mijn duim staken,” vertelde hij. Drummond herinnerde zich ook dat hij een aanwezigheid naast zich voelde.

“Die persoon was zeker God”

Terugblikkend is hij ervan overtuigd dat de persoon die bij hem was, God was. Deze ‘gezichtsloze entiteit’ leidde Drummond vervolgens naar een veld vol prachtige bloemen. Hij legde uit: “Ik herinner me zo levendig dat ik nooit meer achterom kon kijken, of dat ik de opdracht kreeg om nooit meer achterom te kijken, en het volgende dat ik wist, en het was als een oogwenk, was dat ik in een veld stond waar de persoon die bij me was vlak naast me stond, maar ik kon hem niet zien.”

“Ik zag grote, vreemde bomen”

Drummond vervolgde: “Ik keek naar links en zag daar een paar grote hoge bomen, en ik herinner me dat het heel vreemde bomen waren, met een lange stam en bladeren erbovenop, en het waren er heel veel. Aan de rechterkant stonden wilde bloemen, prachtige wilde bloemen, tot aan mijn middel. En ik herinner me dat ik keek en zag hoe mooi de bloemen waren, want iets waar ik echt van geniet is tuinieren.”

“Ik moet een beter leven leiden”

“Voor ik het wist was de persoon die me begeleidde er niet meer en was ik alleen, maar het was zo vredig.” Toen Drummond een ‘wolk’ bereikte, stak er een arm doorheen die tegen hem zei: “Het is nog niet jouw tijd. Je hebt nog meer dingen te doen.” Terwijl de arm zich terugtrok in de wolk, werd Drummond teruggetrokken in zijn eigen lichaam, liggend op de operatietafel. Vanaf dat moment zei Drummond dat hij ‘wist dat hij zijn leven beter moest leiden’.