Koppel vol ongeloof over reden voor afkeuring auto: “Moeten we daarvoor terugkomen!?”

Een vrouw die haar auto naar de autokeuring bracht, kreeg te horen dat haar voertuig was afgekeurd. Op zichzelf niets ongebruikelijks, maar de reden achteraf deed toch wat wenkbrauwen fronsen.

De auto van Diëgo en zijn vrouw kreeg een rode kaart bij de autokeuring in Erembodegem (Aalst). “Onvoldoende onderhouden”, stond er op het keuringsrapport te lezen. “Er lag een blikje, een oplader en wat vuil op de vloer. Enkele korrels, steentjes. En op de achterbank lag een kussen,” vertelde de man aan TV Oost.

“Waar ligt de grens?”

“Mijn vrouw vroeg zelfs: moet ik echt terugkomen voor zoiets? Ze kreeg een kortaf antwoord: om de hoek kun je je auto stofzuigen en dan kun je weer terugkomen.” Het echtpaar begreep er niets van. “Onbegrijpelijk! We vragen ons af hoe zoiets mogelijk is. We kennen mensen wiens auto eruitziet als een vuilnisbelt en toch worden ze goedgekeurd. Waar ligt de grens?”

(lees verder onder de foto)

afkeuring auto

“Kan daar niet voor afgekeurd worden”

Volgens de sectorfederatie GOCA Vlaanderen kan een auto niet worden afgekeurd omdat hij niet is gestofzuigd. De auto moet echter wel opgeruimd zijn, zodat de controles gemakkelijk en correct kunnen worden uitgevoerd. Het koppel keerde terug naar het keuringsstation, ditmaal met een schoongemaakte auto. Nu kregen ze wel een groene kaart. De fout werd kosteloos rechtgezet.

(Bron: Redactie24 – Afbeeldingen: Unsplash)