Het grote sollicitatie-geheim: “Stel deze vraag en je wordt altijd aangenomen”

Het is altijd een beetje zenuwslopend om te solliciteren voor een nieuwe job en vervolgens op gesprek te komen. Je weet immers dat er naast jou vaak meerdere kandidaten zijn die ook een kans maken, dus wat zijn jouw kansen eigenlijk? En dan moet je ook nog eens zorgen dat het gesprek goed verloopt.

Onlangs heeft een TikTok-gebruiker enorme aandacht gekregen nadat ze de vraag deelde die ze altijd stelde tijdens elk sollicitatiegesprek, waarna ze telkens werd aangenomen. Volgens haar ligt het cruciale moment vlak voor het einde van het sollicitatiegesprek. “Net voordat je klaar bent, is de laatste vraag die je stelt iets in de trant van: ‘Zijn er nog zorgen over mij die we meteen kunnen wegnemen voordat we dit gesprek beëindigen?'” zegt Jennifer in haar video.

Dé vraag die je moet stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Ze legt uit dat het stellen van deze vraag je de kans geeft om de persoon met wie je het gesprek hebt ervan te overtuigen dat er eigenlijk geen reden tot zorg is. Hierdoor kunnen eventuele twijfels die ze over je hebben verminderen. Het bespreekbaar maken van mogelijke zorgen tijdens het gesprek toont initiatief en interesse, wat positief wordt ontvangen. Volgens haar is deze vraag, die ze haar ‘geheime truc’ noemt, een gegarandeerd succes!

sollicitatiegesprek

(Afbeeldingen: Unsplash)