Dit waanzinnige bedrag verdiende Mathieu van der Poel vorig jaar

Mathieu van der Poel behoort tot de absolute top in zijn generatie. Als wereldkampioen haalt hij flink wat opbrengst uit zijn buitengewone prestaties. Maar wat is nu eigenlijk het inkomen van Mathieu van der Poel? Laten we eens naar de cijfers kijken…

Het afgelopen jaar was financieel gezien het meest ‘winstgevende’ voor Van der Poel, blijkt uit zijn jaarrekening bij de Nationale Bank van België. Zijn onderneming ‘VDP Sports’ behaalde tussen 1 oktober 2022 en 30 september 2023 een brutomarge van maar liefst 1.951.580 euro! Na aftrek van kosten bleef er netto 1.364.256 euro over voor Van der Poel, wat 320.000 euro meer is dan het voorgaande boekjaar.

Wat verdient Mathieu van der Poel?

Sinds de oprichting van zijn vennootschap in 2015 heeft Van der Poel in totaal al een netto winst van 4.210.956 euro geboekt. Het lijkt er sterk op dat Van der Poel dit seizoen zijn financiële record van vorig jaar zal verbreken, met een geschat loon van ongeveer 4 miljoen euro volgens La Gazzetta dello Sport.

(lees verder onder de foto)

Mathieu van der Poel

Naast zijn salaris bij Alpecin-Deceuninck heeft Van der Poel ook nog andere bronnen van inkomsten, zoals prijzengeld, startgeld en contracten met persoonlijke sponsors zoals Canyon en Zwift.

(Bron: Redactie24 – Afbeeldingen: Screen grabs YouTube)