Eigenaar Nederlandse kinderboerderij doet schokkende ontdekking, maar dader krijgt duizenden euro’s

Op een kinderboerderij in Enschede, Nederland, deed de eigenaar een schokkende ontdekking. De persoon die bij de gebeurtenissen betrokken was, is uitgezet, maar ontving daarvoor een aanzienlijke premie. De beheerder van kinderboerderij ’t Wooldrik in Enschede merkte eind vorig jaar regelmatig ongebruikelijke activiteiten op. Hij besloot de aanwezige camera’s beter af te stellen, waaronder die bij de koeienstal.

Dit leidde tot een verontrustende ontdekking. Een man betrad na sluitingstijd regelmatig de kinderboerderij en lokte koe Laura naar de stal. “Naderhand kwam hij naar buiten terwijl hij zijn broek vasthield,” aldus de beheerder. Eind januari ging het alarm van de camera’s opnieuw af. De beheerder ging kijken en waarschuwde ook de politie. De man werd op heterdaad betrapt in de stal. “De man wordt verdacht van ontucht met een dier,” verklaarde het Openbaar Ministerie.

Dader verbleef illegaal in Nederland

De man is inmiddels het land uitgezet na een detentie van ruim een maand in een centrum voor vluchtelingen. Hij ontving daarvoor een premie van enkele duizenden euro’s, aldus diverse Nederlandse kranten. Het betrof een 59-jarige man die illegaal in Nederland verbleef en naar verluidt nu in zijn ouderlijk huis in Turkije woont.

(lees verder onder de foto)

“Toen ik hem bij de aanhouding aankeek… bleek het iemand te zijn die eerder vreemde vragen had gesteld en hier al eerder was geweest. Het maakt me zo gefrustreerd en boos. En het heeft een enorme impact op mijn collega’s,” verklaarde de eigenaar van de kinderboerderij in een eerste reactie. Een dierenarts heeft zich ontfermd over koe Laura. Het dier maakt het goed, maar blijft zich wel afzonderen van andere dieren.

(Bron: Redactie 24 – Afbeeldingen: Unsplash)