Safeonweb waarschuwt voor oplichting via itsme: “Doe dat zeker niet!”

Safeonweb waarschuwt voor een nieuwe frauduleuze e-mail die momenteel circuleert en bedoeld is om mensen op te lichten. Deze e-mail lijkt afkomstig te zijn van itsme en wordt verzonden in twee talen, met als onderwerp ‘Service melding / Avis de service’. In de e-mail wordt beweerd dat de huidige app niet aan de vereisten voldoet en wordt gevraagd om een verificatie uit te voeren.

Het advies van Safeonweb is om onder geen enkele omstandigheid op de link in de e-mail te klikken. Deze valse e-mail heeft in slechts één week tijd meer dan 1.600 meldingen ontvangen. Mensen die toch op de link klikken, worden niet naar de officiële itsme-website geleid, maar naar een valse website.

Sentimentele beleggingsfraude

Het is van groot belang om nooit op een link te klikken in een verdacht bericht en om geen bijlagen te openen uit berichten die niet volledig vertrouwd worden. Eerder heeft Safeonweb ook gewaarschuwd voor de opkomst van sentimentele beleggingsfraude. Hierbij benaderen oplichters individuen via sociale netwerken en proberen hen te overtuigen om te investeren via valse websites.

(Intropic: Freepik)