Het enige kledingstuk dat je volgens een expert nooit in een vliegtuig mag dragen

Comfort is van essentieel belang voor reizigers die met het vliegtuig reizen, maar er is één kledingstuk waarvan een luchtvaartdeskundige mensen heeft gewaarschuwd het niet te dragen tijdens hun reis.

Welke kledij kiezen als je reist met het vliegtuig?

De favoriete outfit voor velen van ons is een relaxed t-shirt en een paar comfortabele broeken zoals leggings (yogabroeken), maar dat laatste is blijkbaar het gevaarlijkste wat je kunt dragen, volgens expert Christine Negroni. Ze benadrukte het belang van het weten uit welk materiaal je leggings zijn gemaakt voordat je aan boord gaat van je vlucht.

“Je moet de mogelijke veiligheidsrisico’s kennen”

“Je moet voor kledij kiezen die een eventuele brand kan overleven” vertelde ze aan The Sun en legde het mogelijke veiligheidsrisico uit. “Iedereen draagt nu yogabroeken in het vliegtuig, maar ik vermijd alle synthetische vezels omdat ze waarschijnlijker zijn om te branden en aan je vast te plakken als er een brand is.” In plaats daarvan deelde Negroni welke materialen geschikt zijn om te dragen tijdens de vlucht.

Katoenen kleding en natuurlijke vezels

“Ik zou aanraden om katoenen kleding te dragen of iets van natuurlijke vezels,” zei ze.  De luchtvaartdeskundige had ook een tweede waarschuwing voor passagiers, waarbij ze hen adviseerde om hun sokken of schoenen niet uit te trekken tijdens de vlucht. “Een van de beste dingen die mensen kunnen doen is hun schoenen aanhouden voor opstijgen en landen. Dit wordt nog steeds niet vereist door veel luchtvaartmaatschappijen en ik denk dat het zou moeten,” zei ze en schetste wat er zou kunnen gebeuren in geval van nood als je geen sokken en schoenen draagt.

Geen strak zittende kleding in een vliegtuig

“Als je een vliegtuig ontvlucht, kan de vloer erg heet of koud zijn, kan deze bedekt zijn met olie of in brand staan, of in een maisveld liggen – je wilt dat niet op blote voeten doen. Wees vooral voorzichtig. Kies sneakers boven hoge hakken, kies natuurlijke vezels boven synthetische, en neem strakzittende kleding in plaats van loszittende,” concludeerde Negroni.

(Bron: The Sun – Afbeeldingen: Freepik)