Het perfecte mannenlichaam bestaat. Dit is hoe vrouwen dat omschrijven…

Hoewel er geen vaststaande definitie bestaat van het perfecte mannelijke lichaam, zijn er wel bepaalde kenmerken die de meeste vrouwen aantrekkelijk vinden. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste vrouwen niet per se vallen voor een overdreven gespierd lichaam? Maar waar vallen ze dan wel op? Laten we eens een wetenschappelijke studie naar de schoonheidsidealen van vrouwen onder de loep nemen.

Regelmatig sporten en op je voeding letten

Volgens recent onderzoek geven vrouwen de voorkeur aan mannen die ongeveer 183 cm lang zijn en 85 kg wegen. Dit betekent dat een gezonde spiermassa gewenst is, maar niet overdreven. Een borstomvang van 104 cm en een taille van 84 cm worden beschouwd als het ideale lichaamstype volgens vrouwen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sporten en op voeding te letten.

Kleur van de ogen speelt ook een rol

Naast de juiste lichaamsbouw zijn er andere eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden bij mannen. Volgens onderzoek zijn de meest aantrekkelijke haarkleuren bruin (42%), gevolgd door blond (22,5%), zwart (21%) en rood (11%). Ook zijn er specifieke haarstijlen die jouw aantrekkingskracht kunnen vergroten! Wat betreft oogkleur geven vrouwen de voorkeur aan blauwe ogen (35%), gevolgd door bruin (26%), groen (22%) en lichtbruin (10%).

Als man aantrekkelijk worden voor een vrouw

Naast een goede lichaamsbouw en bepaalde kenmerken zijn er ook specifieke lichaamsdelen waar vrouwen zich tot aangetrokken voelen. Het gezicht speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol, omdat 33% van de vrouwen zegt zich aangetrokken te voelen tot de gezichtskenmerken van een man. Daarna volgt het billenwerk (21%), borstkas (15%), ogen (10%), benen (8%) en buik (3%). Een verzorgde baard kan dus zeker helpen!

Een stralende en jongere huid voor mannen

Hoewel een mooi gezicht grotendeels genetisch bepaald is, kun je met zonnebrandcrème en andere huidverzorgingsproducten ervoor zorgen dat je huid er stralender en jonger uitziet. De billen, borst en benen kunnen worden getraind in de sportschool met specifieke oefeningen. Door op je calorieën te letten, kun je ook werken aan een strakkere buik. Aan de slag dus!

(Bron: Manly – Afbeeldingen: Freepik)