“Ik bedrieg mijn man constant, omdat hij niet genoeg verdient en ik alles zelf moet betalen”

Het aantal vrouwen dat hun partner bedriegt, neemt toe, en dit alles vanwege een opvallende reden: mannen verdienen steeds vaker minder dan hun vrouw of vriendin. Uit een recent onderzoek blijkt dat 79% van de vrouwen aangeeft niet bereid te zijn een relatie aan te gaan met een partner die niet evenveel of meer verdient dan zijzelf. De enquête, uitgevoerd door IllicitEncounters.com, de grootste buitenechtelijke datingsite, onthult dat vrouwen terughoudend zijn ten opzichte van mannen die hen financieel niet kunnen bijhouden.

Vandaag de dag streven vrouwen naar partners die kunnen concurreren op het gebied van ambitie, drive, en volgens het onderzoek, hun financiële situatie. Het onderzoek, gebaseerd op de antwoorden van 2.000 vrouwen, toont aan dat maar liefst 79% van hen niet bereid is een relatie aan te gaan met een partner die minder verdient dan zij. Op de vraag naar het inkomen van hun partner in vergelijking met hun eigen inkomen, leverde het onderzoek interessante resultaten op.

Man niet langer de ‘financiële leider’

Van de respondenten gaf 47% aan dat hun partner minder verdient dan zijzelf, terwijl 31% meldde dat het inkomen van hun partner ongeveer gelijk is. Slechts 22% zei dat hun partner meer verdient dan zij. Maar waarom gaan vrouwen vreemd als hun partner minder verdient? Een van de genoemde redenen is de toenemende wrok van hun partner nadat deze niet langer de financiële ‘leider’ in de relatie is. Partners die niet in staat zijn de gedrevenheid en ambitie van een vrouw bij te benen, werden ook genoemd als een belangrijke factor bij het kiezen voor ontrouw, waarbij vrouwen elders ‘voldoening en verbondenheid’ zoeken.

“Ik wil niet voor hem zorgen”

Emily, een lid van de datingsite, verklaarde: “Mijn huwelijk is volledig ontwricht sinds ik het probleem van het lagere inkomen van mijn man ter sprake bracht. Het gaat niet om materialisme; ik wil gewoon niet degene zijn die voor hem moet zorgen. Het zou andersom moeten zijn, of op zijn minst een gedeelde verantwoordelijkheid.” “Ik ben degene die de rekeningen betaalt en onze hoge hypotheek ophoest, terwijl hij achterover leunt en nauwelijks iets verdient,” voegde ze eraan toe. Olivia, een andere gebruiker van de website, zei: “De relatie met mijn man is zo gespannen sinds ik meer verdien dan hij.”

“Mannen hebben moeite dit te accepteren”

“Plotseling voelt hij zich ontoereikend en krijgt hij commentaar omdat ik nu degene ben die het geld kan uitgeven. Onze ruzies zijn zo triviaal geworden dat ik er genoeg van heb, dus ik heb mijn toevlucht genomen tot IllicitEncounters om iemand te vinden die mijn succes waardeert in plaats van jaloers te zijn.” Jessica Leoni, seks- en relatie-expert bij Illicit Encounter, merkte op dat geld vaak ‘een emotioneel beladen onderwerp’ is voor moderne vrouwen. Ze benadrukte ook dat het jammer is dat mannen moeite hebben met het accepteren van relaties waarin vrouwen meer verdienen. “De tijden zijn veranderd,” zei ze. “Vrouwen zijn nu succesvoller dan ooit op de werkvloer, en ze willen niet zorgen voor iemand die minder verdient dan zij. Misschien is het tijd om salarissen toe te voegen aan datingprofielen?”