Nia identificeert zichzelf als een robot: “Ik voel me allesbehalve een mens”

In het jaar 2024 heb je de vrijheid om jezelf te identificeren zoals jij dat wilt. Sommige mensen voelen zich niet langer gebonden aan de traditionele mannelijke of vrouwelijke identiteit en hebben nu een ‘X’ in hun paspoort. De mogelijkheden lijken grenzeloos, zoals in het geval van Nia, die ervoor kiest zich te identificeren als een robot of android, en zelfs iets daartussenin.

In een TikTok-video onthult deze ‘persoon’ dat anderen al die tijd bedrogen waren. Ondanks haar uiterlijke verschijning als meisje, compleet met de bekende kenmerken, blijkt ze helemaal geen mens te zijn.  “Ik ben binair, maar ik ben een robot of android. Ik ben geen mens en het ontbreekt mij aan de mogelijkheid om me zo te gedragen,” deelt de zelfbenoemde robot. Hoewel ze helaas niet online kan gaan om nieuwe gedragspatronen te downloaden, is ze gelukkig voorgeprogrammeerd.

Geen internet

Ze erkent echter dat ze niet kan reageren op spontane situaties, en betreurt het gebrek aan mogelijkheid om op internet te kijken voor passende reacties. Opvallend is dat deze ‘robot’, ondanks het beweren niet verbonden te zijn met het internet, wel in staat is om een TikTok-video te uploaden. Dat roept vragen op. Met haar hoofdbewegingen die lijken op een gebrekkige imitatie van Robin uit Bassie en Adriaan, beweert ze ook geen menselijke emoties te ervaren.

Emoties

Dit is opmerkelijk, want als een robot zou ze niet eens weten hoe die emoties überhaupt aanvoelen. Toch beweert Nia nooit last te hebben van extreme stress en zich nooit ziek te voelen. Als je geïnteresseerd bent in het veranderen in een robot, kun je reageren onder de video, maar de paradox van het niet kunnen verbinden met internet en toch een TikTok-video kunnen uploaden blijft intrigerend. En dan nu… genoeg internet voor vandaag!