Fabienne (29) heeft een 75-jarige vriend: “Ze zeggen dat ik wacht tot hij sterft, voor de erfenis”

Een actrice die een man date die 46 jaar ouder is dan zij, zegt dat ze geen golddigger is. Tientallen mensen hebben Fabienne Laferrière, 29, bekritiseerd en gezegd dat ze gewoon “wacht op de oude man om te sterven voor de erfenis”. Maar zij beweert dat ze verliefd zijn en wil haar energie niet verspillen aan het lezen van de meningen van trollen. 

Fabienne ontmoette Denis (75) toen hij een liefdadigheidsevenement bijwoonde dat zij organiseerde. Denis, die zijn pensioeninkomen aanvult met lucratieve investeringen op de aandelenmarkt, zegt dat zijn vriendin haar eigen kosten betaalt, hoewel dat hem er niet van weerhoudt haar af en toe “kleine cadeautjes” te geven. Het stel, dat in Canada woont, documenteert hun reizen en dagelijks leven op Instagram en vertelde in de Love Don’t Judge-podcast dat ze geen aandacht meer besteden aan opmerkingen op hun foto’s en video’s.

“Ik wil geen kinderen, want ik ben een carrièrevrouw”

Fabienne wil geen kinderen omdat ze zichzelf ziet als een carrièrevrouw, en Denis heeft twee kinderen uit een vorige relatie, die allebei ouder zijn dan zijn nieuwe vriendin. Ze geeft toe dat als ze haar eigen kinderen wilde, ze waarschijnlijk niet met Denis zou zijn gaan daten. Denis, die altijd vrouwen jonger dan hijzelf heeft gedate, kan goed opschieten met de vrienden van Fabienne, en voegt eraan toe dat het helpt dat ze allemaal erg aantrekkelijk zijn. “Het is een geweldige bonus”, zegt hij. Toen Fabienne haar vrienden vertelde dat ze verliefd was geworden op een veel oudere man, hadden ze wel een paar vragen en vroegen haar of ze “zeker” wist dat ze het juiste deed.

“Het gaat niet om het geld”

Een van haar vrienden, Aurélie, was aanvankelijk een beetje sceptisch over de relatie. Ze zei: “Ik vroeg me af ‘gaat het werken?… doet ze het om de juiste redenen?’ Maar ze zijn een goed passend stel. Ze zijn niet bij elkaar om de verkeerde redenen.” Een andere vriendin van Fabienne, Pascale, voegde eraan toe: “Toen Fabienne Denis noemde en me vertelde over het leeftijdsverschil tussen hen, vroeg ik me natuurlijk af ‘is ze bij hem voor zijn geld?’ Of ‘is hij haar sugar daddy?’ Maar nadat ik hem ontmoette en zag hoeveel ze van elkaar hielden, begreep ik dat het echt niet om het geld ging.

“Het zal duren zolang het duurt…”

Fabienne en Denis accepteren echter dat hun leeftijdsverschil betekent dat ze niet samen oud zullen worden. “We weten allebei dat het zal duren zolang het duurt,” zei hij. “Laten we gewoon kijken wat er gebeurt.” Fabienne voegde eraan toe: “Op dit moment zie ik niet dat er een groot nadeel is aan het daten met iemand die veel ouder is dan ik. Zullen we over vijf of tien jaar dezelfde relatie hebben? Misschien niet. Maar het belangrijkste is dat we een leven hebben gecreëerd dat van ons is, en het is een leven dat ik voor niets ter wereld zou willen veranderen.”

“We hebben samen plezier, we hebben projecten die we samen doen en we maken samen een groot avontuur door.” Denis zegt dat het allemaal draait om in het moment leven. “Ik zag een kans op geluk in het leven en besloot ervoor te gaan in plaats van de kans aan me voorbij te laten gaan. Als iets wat je wilt er is, pak het dan terwijl je kunt.”