“Ik gaf 60.000 euro uit om mijn lichaamsbeharing te verwijderen. Nu toon ik trots mijn baard!”

Een vrouw die 60.000 euro uitgaf aan het verwijderen van haar lichaams- en gezichtshaar, heeft nu besloten om het te omarmen, ook al wordt ze vaak aangezien voor een man. Bethany Burgoyne, 33, begon met waxen en scheren toen ze slechts 10 jaar oud was, nadat ze zelfbewust werd over haar lichaamshaar. Ze had het moeilijk met het omgaan met dik, donker haar op haar buik, kin en tepels. In feite spendeerde Bethany, afkomstig uit Stratford, Oost-Londen, ongeveer £250 per maand aan waxen, epileren en bleken om er 17 jaar lang vanaf te komen.

Vervelende opmerkingen

Op 27-jarige leeftijd begon ze echter met sparen voor laserontharing, wat tussen de £1.000 en £2.000 per keer kostte. Bethany besloot echter het geld te gebruiken voor reizen en vond langzaam maar zeker het zelfvertrouwen om te stoppen met scheren. Ze voelt zich nu op haar gemak met haar “prachtige” lichaamshaar. Ondanks opmerkingen en staartjes van mensen die in de war zijn door haar geslacht, maakt het haar niets uit. De journaliste en podcast-host zei: “Als een vrouw haar haar heeft, wordt het als onaantrekkelijk beschouwd.”

“Waar ik ook ga, ik krijg wel een opmerking van iemand, zoals ‘Waarom ben je zo harig?’ Of ‘Ben je een man of een vrouw?’ “Wanneer kunnen we het punt bereiken dat we vrouwen zien zoals ze zijn, ook met lichaamshaar? Ik hou van mijn baard, hij groeit terug en het is prachtig. Ik voel me het meest zelfverzekerd dat ik me ooit heb gevoeld in mijn leven.”

“Ik worstelde met mijn zelfvertrouwen”

Bethany merkte voor het eerst dat ze harige benen had op 10-jarige leeftijd en naarmate ze ouder werd, ontwikkelde ze dik schaamhaar, een snor en kinhaar. Ze deelde: “Ik voelde me aangemoedigd om mijn haar kwijt te raken. Op 18-jarige leeftijd kreeg ik haar op mijn kin. Van 18 tot 25 werd het veel donkerder en sterker.” Ze was constant aan het waxen, epileren, scheren en bleken omdat haar haar bleef groeien, wat haar erg verdrietig maakte. Bethany worstelde met zelfvertrouwen, vooral als ze intiem wilde zijn met anderen of zelfs een dag op het strand wilde doorbrengen in badkleding.

“Ik spaarde voor laserontharing”

Bethany leed ook aan ongemak door ingegroeide haren. Ze onthulde: “Op 27-jarige leeftijd probeerde ik te sparen voor laserontharing. Ik dacht: ‘Wat als ik dat geld in plaats daarvan gebruik voor reizen en een podcast, in plaats van me te schamen?’. Dat was het keerpunt, ik dacht gewoon ‘het kan me niet schelen’.” Ze begon met vloggen en deelde haar verhaal, wat haar het zelfvertrouwen gaf om haar lichaamshaar te laten groeien.

Ze verscheen zelfs op het Channel 4-programma Naked Attraction om te pleiten voor vrouwelijke harige lichamen. Ze verklaarde trots: “Ik liet mijn beenhaar groeien, mijn schaamhaar groeien en ik straalde ervan. Beenhaar kan uitgroeien tot zijn eigen prachtige patroon. Het is als je hoofdhaar.” Bethany vermoedt dat haar abnormale haargroei te wijten is aan het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), wat een hormonale onbalans veroorzaakt, hoewel ze geen officiële diagnose heeft gekregen.

“Ik pleit voor harige vrouwen!”

Ze legde uit: “Mijn symptomen komen overeen, maar mijn bloedtest zei dat ik het niet had. Er is weinig onderzoek naar PCOS. De veronderstelling is dat het aan PCOS is gekoppeld, maar het is voor elke persoon anders.” Nu wil Bethany anderen helpen hun natuurlijke lichaam te omarmen en zich niet te schamen zoals zij dat ooit deed. “Ik geniet er echt van om te zien dat mensen reageren op mijn lichaam”, zei ze. “Mensen zeggen ‘Ik wou dat ik naar buiten kon gaan en mijn benen niet hoefde te scheren’. Dat kan! Je moet het gewoon doen en het dag voor dag nemen. Ik pleit voor harige vrouwen.”

(Bron: Daily Star)