“Ik heb 800 tattoos en geen enkele werkgever wil me aannemen. Ik snap dat echt niet!”

Een moeder van twee met maar liefst 800 tatoeages heeft eerlijk gedeeld dat ze worstelt met het vinden van werk en gelooft dat dit te wijten is aan haar uitgebreide lichaamsversiering. Melissa Sloan (46) begon met tatoeëren op 20-jarige leeftijd en raakte al snel verslaafd. Sindsdien heeft ze haar gezicht bedekt met drie lagen inkt en tatoeëert ze over eerdere ontwerpen heen.

Melissa had eerder een baan als toiletreiniger, maar nadat ze daar werd ontslagen, ondervindt ze moeilijkheden bij het vinden van nieuw werk. “Het is me niet gelukt om werk te krijgen,” deelde Melissa met de Daily Star. “Ik heb zelfs gesolliciteerd naar een baan als toiletreiniger in de buurt waar ik woon, maar vanwege mijn tatoeages willen ze me niet aannemen.” Ze voegde eraan toe: “Mensen in mijn buurt roddelen vaak dat ik nog nooit een baan heb gehad, maar dat is niet waar.

“Ze beweerden dat ik mijn werk niet goed deed”

Ik ontvang nu al een tijdje een uitkering, maar ik heb wel een periode als toiletreiniger gewerkt. Het duurde echter niet lang en ik werd ontslagen, vermoedelijk omdat ze beweerden dat ik mijn werk niet goed deed. Lag het ook daar aan mijn tatoeages? Ik weet het niet. Mijn baas had zelf veel tatoeages, dus dat zou vreemd zijn. Als iemand me morgen werk zou aanbieden, zou ik het aannemen, wat het ook is,” voegde ze eraan toe. De moeder van twee deelde ook haar plan om door te gaan met tatoeages tot ze 70 is. “Elk stukje huid moet bedekt worden. Mijn gezicht ziet er nu al blauw uit, en mensen zeggen dat ik op een smurf lijk. Maar dat raakt me niet.”

“Tattooshops sluiten hun deuren voor mij”

Hoewel Melissa misschien wel de ideale klant lijkt voor tatoeëerders, blijkt dat veel van hen haar afwijzen. “Tattooshops sluiten hun deuren voor mij,” zei Melissa. “Ze laten me niet binnen en vinden dat ik te ver ben gegaan; ze willen niet met me samenwerken. Maar ik ben dat gedrag inmiddels gewend. Zelfs bij de school van mijn kinderen en de lokale kroeg blijven de deuren voor mij gesloten. Ik voel me echt buitengesloten van de maatschappij!” concludeerde ze.