“Mijn dochter krijgt 8.000 euro voor haar 19e verjaardag. Enige voorwaarde: ze moet het huis uit!”

Een influencer beweert dat ze haar kind geld zal schenken in een poging haar het huis uit krijgen.  Je bent mogelijk al bekend met Carla Bellucci; een content creator en voormalig model die wel vaker op tv en online verschijnt. De social media-ster is ook verschenen in het ochtendprogramma This Morning van ITV, waar ze toegaf ‘de waarheid een beetje te buigen’ om een met publiek gefinancierde neuscorrectie te krijgen. Geen vreemde voor controverse, wordt de moeder van vier vaak ‘de meest gehate vrouw in Groot-Brittannië’ genoemd en haalde ze vorig jaar de krantenkoppen toen ze drie strippers boekte voor de 18e verjaardag van haar oudste dochter Tanisha.

“Mensen vertroetelen hun kinderen te veel”

Deze februari wordt Tanisha 19 en de influencer heeft aangekondigd dat het tijd is dat haar kind het nest verlaat. In een interview met The Daily Star onthulde Bellucci dat ze het ‘overleefde’ nadat ze op 16-jarige leeftijd het ouderlijk huis verliet en vroeg zich af waarom sommige ouders hun kinderen graag ‘vertroetelen’. Ze vertelde aan de publicatie: “Je kunt geen tijd doorbrengen met je man of partner omdat je voortdurend tieners om je heen hebt. De mijne zijn goede kinderen, maar ze zijn oud genoeg om in de wereld te zijn, en ik denk dat mensen hen zo veel vertroetelen en in watten leggen, en ik wil niet gemeen zijn, maar deze tieners of jongvolwassenen eindigen als idioten.”

“Op die leeftijd was ik getrouwd”

Ze vervolgde te zeggen dat ze ‘niets ergers kon bedenken’ dan haar kinderen op 24-jarige leeftijd nog steeds thuis te hebben. “Op die leeftijd was ik getrouwd en zij wonen nog steeds thuis? Hoor je ouders zeggen: ‘Oh, ik moet mijn zoon naar de universiteit brengen’, maar hoe serieus kun je zijn?” Om haar kind te overtuigen om uit huis te gaan, biedt Bellucci Tanisha 8.000 euro aan, maar er zit een addertje onder het gras. Om het geld te krijgen, moet ze bereid zijn om het ouderlijk huis te verlaten en zelf een appartement te vinden om te huren. De moeder zei dat nadat haar dochter een plek heeft gevonden om te verblijven, ze 8.000 euro zal bijdragen aan de borg, de eerste maand huur en meubels.

“Ze moet haar eigen rekeningen betalen”

Ondanks het gulle cadeau zal van de tiener worden verwacht dat ze vanaf het begin haar eigen rekeningen betaalt. “Ik denk gewoon dat kinderen vanaf 18 jaar hun eigen plek nodig hebben voor zowel de ouders als de kinderen, want anders zullen ze geen leven hebben, ze zijn dan beroofd,” legde Bellucci uit. “Ze moeten eruit en in de echte wereld gaan leven en stoppen met bang te zijn.” Ze voegde eraan toe dat als jongeren van vandaag ‘net zoveel moeite’ zouden doen om een plek om te wonen als ze doen op sociale media, ze ‘het prima zouden doen’. Ze heeft ook verklaard dat zij en haar oudste kind meer op ‘vrienden’ lijken dan moeder en dochter, en heeft haar geprezen omdat ze haar eigen weg in de wereld wil vinden.