Mensen worden vegetariër na het bekijken van ‘griezelig’ vleesfilmpje: “Het leeft nog!”

Een video die op Twitter gepost werd door het account ‘Weird and Terrifying’ zorgt voor nogal wat ophef. Veel kijkers zeggen zelfs dat ze na het kijken ervan overwegen om vegetariër te worden. En dat kunnen we wel ergens volgen…

In het filmpje wordt er zout over het vlees gestrooid, waarna het begint samen te trekken en een soort van ‘spasmen’ vertoont. Misschien heb je dit eerder al eens gezien bij inktvis of kikkerbillen wanneer er sojasaus wordt overgegoten. Om dit te kunnen bereiken, moet het vlees echt wel verser dan vers zijn. Het zout, in korrelvorm of in zoute sojasaus, veroorzaakt een reactie van de neuronen, die op haar beurt de reactie veroorzaakt die we in het vlees kunnen zien.

De reacties van veel kijkers waren niet meteen enthousiast. Iemand zei: “Dit is helemaal niet cool. Het leeft nog en het is griezelig!” Een andere reageerde: “Ok, voor mij geen vlees meer!” Een derde zei: “Ik heb net een salade besteld…” Aan jullie om te beslissen of je vlees blijft eten na het kijken van dit filmpje…

Plaats een reactie