Tweelingzussen hebben relatie met zelfde man: “Nu willen we allebei een kind van hem!”

Twee Australische eeneiige tweelingen, die verloofd zijn met dezelfde man en van plan zijn om tegelijkertijd kinderen te krijgen, hebben online voor discussie gezorgd nadat ze onthulden dat ze allebei moeder zouden worden van elkaars kind.

De zussen Anna en Lucy DeCinque uit Perth hebben al 10 jaar een relatie met de 37-jarige elektricien Ben Byrne en hebben zich onlangs verloofd tijdens een aflevering van TLC’s Extreme Sisters, een documentaire over hun ongewoon verstrengelde levens. In de meest recente aflevering was te zien hoe de 35-jarigen een gesprek hadden met twee familieleden over hoe hun plan voor symmetrische zwangerschappen zou werken, en ze werden verrast door hun antwoord.

Familie is het niet eens

“We zouden voor elkaars baby zorgen,” vertelt Anna aan hun moeder. “Ik denk waarschijnlijk: wat van mij is, is van jou, is van mij, zo zou het zijn,” beaamt Lucy. Anna legt vervolgens uit dat geen van beiden zou denken: “Dit is mijn baby en dat is jouw baby”, en Lucy is het daarmee eens en zegt: “We zouden baby’s delen.” Maar terwijl de vrouwen – die eerder hebben uitgelegd dat ze geloven dat ze “één persoon” zijn, precies dezelfde kleren dragen en identieke maaltijden eten – vertrouwen hadden in hun beslissing, waren hun moeder en een ander familielid het er niet mee eens.

“Het is vreemd”

“Nee, als Lucy een baby zou krijgen, zou Lucy de moeder zijn,” zei hun moeder. “Als jij [Anna] een baby zou krijgen, zou Anna de moeder zijn.” Het familielid was het daarmee eens en zei dat de baby “geen twee moeders kon hebben”, waardoor de zus zich afvroeg: “Waarom.” Met het argument dat het voor de “geestelijke stabiliteit” van het kind zou zijn, zei hun moeder dat de baby “moet weten wie zijn moeder is”. Anna hield voet bij stuk en zei dat ze wil dat hun baby’s “twee moeders en één vader” hebben, waarop ze van hun familie te horen kreeg dat het “vreemd” was.

“Dit is helemaal verkeerd!”

Maar de mening van hun familie heeft TikTok-gebruikers woedend gemaakt nadat TLC een clip van het gesprek online had gezet. “Natuurlijk kan een baby twee moeders hebben, zelfs als het vreemd voor je lijkt betekent dat niet dat je er iets over te zeggen hebt,” schreef een vrouw. “Dit is verkeerd op zoooo veel niveaus,” beaamde een andere. “Ik ben het met hen eens, baby’s kunnen nooit te veel liefde en zorg krijgen,” verklaarde één persoon.

“Wat een ondersteuningssysteem…”

Anderen wezen erop dat hun baby’s, die genetisch gezien broers en zussen en neven zouden zijn, hetzelfde DNA zouden hebben omdat Anna en Lucy hetzelfde DNA delen en de vader dezelfde zou zijn. “Misschien niet voor iedereen, maar ze doen niets verkeerd,” merkte iemand op. “Dat is een geweldig ondersteuningssysteem,” merkte een ander sarcastisch op. Een moeder zei: “Mijn kinderen hebben een moeder en een stiefmoeder, twee moeders hebben die van je houden lijkt me een bonus.”

Verloving

Er waren een paar commenters die het ermee eens waren dat de set-up ongebruikelijk was, ze waren het erover eens dat het “heel vreemd” was. Maar de meesten stonden aan de kant van Anna en Lucy en zeiden: “Er is een dorp voor nodig.” In een aflevering van de wekelijkse docushow, waarin ook de Amerikaanse eeneiige tweeling Brittany en Briana Salyer te zien is die getrouwd zijn met de eeneiige tweeling Jeremy en Josh, verloofden Anna en Lucy zich met hun gezamenlijke partner Ben.

Waar trouwen?

“Anna je betekent de wereld voor me en ik wil mijn leven met je doorbrengen en Lucy je betekent de wereld voor me en ik wil mijn leven ook met jou doorbrengen. Ik hou van jullie, ik hou van jullie allebei,” zei hij. Omdat Australië niet toestaat dat drie mensen trouwen, kijkt het trio naar andere opties, zoals Maleisië, Indonesië of delen van Amerika, om hun driehoekshuwelijk te laten slagen. “Ik ben bereid alles te doen om jullie gelukkig te maken,” zei Ben tegen de meisjes. Hij stelde de vraag tijdens een romantische picknick in het park en overhandigde elke zus een doosje met een enorme diamanten ring.

“Wij vinden het niet raar”

De eeneiige tweeling, die beroemd werd door hun unieke relatie met Ben, heeft eerder al teruggeslagen naar mensen die het als “raar” omschrijven. “Het is niet echt raar voor ons,” vertelde Lucy in 2019 aan de Today show. “We hebben één vriend en we delen alle drie hetzelfde bed. Jongens willen in hun hart en dromen twee vriendinnen. “We hebben dezelfde smaak in alles, dus natuurlijk gaan we dezelfde jongen ook leuk vinden.”

(Bron: news.com.au)