Terecht of niet? Getatoeëerde leerkracht mag geen les meer geven aan kleuters wegens ’te eng’

Sylvain Helaine is een man die zijn volledige lichaam heeft laten tatoeëren. Hij is zelfs zo ver gegaan om ook zijn ogen volledig te laten inkleuren. Een gevaarlijke procedure die mogelijks heel wat gevolgen met zich kan mee brengen, maar Sylvain wou het absoluut. Door zijn opvallende tatoeages heeft hij ook al meer dan 100.000 volgers op Instagram.

Nachtmerries door leerkracht Sylvain

Hij heeft dus heel wat fans en zij kennen hem als ‘Freaky Hoody’. In zijn dagdagelijkse leven werkt hij echter gewoon als leerkracht. Hij gaf zowel les aan jonge kinderen als kleuters. Sylvain kreeg echter onlangs te horen dat hij nooit meer les mag geven aan kinderen onder de 6 jaar. Aanleiding hiervan is dat een driejarige kleuter aan zijn ouders vertelde dat hij nachtmerries had door meester Sylvain zijn looks en zij diende vervolgens klacht in tegen de getatoeëerde leerkracht.

Na de klacht kreeg Sylvain te horen dat hij enkel nog maar aan kinderen van 6 jaar of ouder in de toekomst les mag geven. Dat doet op het internet natuurlijk wel wat discussie ontstaan. Volgens sommige mensen is zijn verbod om jonge kinderen geen les meer te geven volledig terecht met zijn uiterlijk. Anderen vinden dan weer dat hij aan elk kind moet les kunnen geven.

“Kinderen leren hieruit”

Sylvain zelf is natuurlijk absoluut niet gelukkig met het verbod maar heeft niet veel andere keuze dan zich erbij neer te leggen. In zijn ogen is het wel compleet de verkeerde beslissing: “Kinderen die mij zien, leren net veel toleranter te zijn naar iedereen als ze opgroeien. Wanneer ze volwassen zijn, zullen minder snel racistisch of homofoob zijn en ze zullen niet naar gehandicapten kijken alsof ze uit een circus komen.”

Hieronder zie je in ieder geval nog wat plaatjes van de leerkracht: