67-jarige Nederlander wil trouwen met 17-jarig internetlief, maar verliest een fortuin

Een eenzame 67-jarige Nederlander raakte diep verliefd op een zekere ‘Kristina’, een meisje dat hij via internet had ontmoet. Het 17-jarige meisje stemde ermee in met hem te trouwen, maar op voorwaarde dat hij eerst enkele rekeningen zou betalen. De man verloor uiteindelijk 1,7 miljoen euro. Een 47-jarige vrouw uit Utrecht, die een cruciale rol speelde in dit bedrog, is nu veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

De man was al geruime tijd op zoek naar een vriendin en besloot zich aan te melden op de datingsite Badoo nadat hij een promotieteam van de site in het centrum van Kampen had gezien. Hij raakte al snel in gesprek met ‘Kristina30’, die later bleek slechts 17 jaar oud te zijn. Ondanks dit feit ontmoette de man zelfs haar familie, die hem met bizarre eisen confronteerde. De familie vertelde hem dat hij met haar mocht trouwen, maar alleen als hij haar eerst ‘vrijkocht’ van haar pooier.

Het escaleert in Parijs

Er moesten huizen worden gehuurd, een Mercedes worden gekocht, en er waren Rolex-horloges nodig voor de bruiloft. Samen reisden ze door heel Europa, altijd vergezeld door de familie. In Parijs escaleerde de situatie toen de man werd omsingeld in een Louis Vuitton-winkel door zeven familieleden, die dreigden hem achter te laten of hem iets aan te doen. Pas op dat moment realiseerde de man zich dat hij werd opgelicht. Hij had al grote bedragen moeten pinnen, luxe kleding moeten kopen en meer, altijd onder toezicht van de familie.

Strafzaak

Hij moest zelfs een huis en een appartement in Kampen verkopen, waarvan de opbrengst werd gebruikt om goudstaven te kopen. Uiteindelijk verloor de man 1,7 miljoen euro. Op 28 november stond de strafzaak gepland, waarbij zeven mannen en vrouwen tussen de 21 en 47 jaar zich moesten verantwoorden voor hun rol in het bedrog. De meesten behoorden tot dezelfde familie, terwijl Kristina weliswaar echt bestond maar de vriendin was van de jongste verdachte uit Utrecht.

Gevangenisstraf

Deze vrouw hoefde zich echter niet te melden, omdat haar familie namens haar chatte en haar instrueerde wat te doen wanneer ze alleen was met haar ‘aanstaande man’. In de rechtszaal barstte de Kampenaar in tranen uit en verklaarde dat hij alleen maar op zoek was naar liefde, vooral omdat hij recentelijk zijn vader had verloren. Hij beweerde onwetend te zijn over de wereld van online daten en dat hij door Kristina werd misleid. De verdachten ontkenden alle beschuldigingen en beweerden op hun beurt slachtoffers te zijn van onrecht. De 47-jarige vrouw uit Utrecht werd uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

(Bron: Trendnieuws.nl – Intropic: Freepik)

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier