“Ik ging nieuwe tanden halen in Turkije en ben verminkt. Ik lijk welk een haai!”

Het is een bekend gegeven dat veel mensen naar Turkije reizen voor tandheelkundige behandelingen, vaak vanwege de wens om kosten te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit. Desondanks zijn er, net als in België, tandartsen in Turkije die mogelijk niet over voldoende vakkennis beschikken.

Ondanks de risico’s kiezen jaarlijks veel mensen ervoor om naar Turkije te gaan voor tandheelkundige ingrepen. Het blijft echter een onzekere gok of men terechtkomt bij een tandarts met de benodigde expertise. Dit wordt pijnlijk duidelijk in het geval van Jack James uit Engeland. Zijn keuze voor een budgetbehandeling in Turkije, omdat hij niet te veel wilde uitgeven, resulteerde in een teleurstellende ervaring.

Haai uit een horrorfilm

Zijn facings bleken volledig mislukt te zijn, ondanks de 7.500 euro die hij had uitgegeven. Jack beweert nu dat hij eruitziet als een horrorfilmhaai. Aanvankelijk was Jack tevreden met zijn nieuwe tanden, maar binnen twee maanden begon hij last te krijgen van een slechte adem en bloedend tandvlees. Een bezoek aan een betrouwbare tandarts in Engeland onthulde de ernstige staat van zijn gebit, waarvoor hij 20.000 euro moest betalen om het te laten repareren.

Alles loopt fout

Dit bedrag kon Jack niet betalen, dus keerde hij terug naar Turkije om de kliniek ter verantwoording te roepen. De kliniek ontkent echter schuld en stelt voor het te repareren tegen een aanzienlijke betaling van 4.500 euro. Ondanks de risico’s besloot Jack hiermee in te stemmen. Bij zijn terugkeer naar Engeland werden echter al snel opnieuw problemen geconstateerd, waarbij een tand brak tijdens het tandenpoetsen.

“Ik ben er helemaal klaar mee. Ik overweeg om al mijn tanden te laten trekken en een kunstgebit te nemen. Ik wil mensen waarschuwen: laat nooit je tanden behandelen in Turkije. Deze mensen begrijpen er helemaal niets van en vormen een gevaar voor je gezondheid. Dat heb ik nu zelf ondervonden,” waarschuwt Jack.

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier