Dit gerecht mag je volgens topchef Gordon Ramsay nooit bestellen op restaurant

Hoewel Gordon Ramsay bekend staat als een vaste waarde in internetmemes, blijft hij ook een invloedrijke autoriteit in de culinaire wereld. Zijn restaurantadvies verdient daarom zeker aandacht. In een recent interview met Town & Country onthulde hij welk gerecht je absoluut moet vermijden wanneer je uit eten gaat, ondanks dat het een klassieker is.

Gordon Ramsay onthult wat je nooit mag bestellen

Wat je ook van Ramsay mag vinden, zijn indrukwekkende staat van dienst in de restaurant- en voedingsindustrie is onbetwistbaar. Met tientallen restaurants over de hele wereld en zeven Michelin-sterren blijft hij een gerespecteerde figuur. Tijdens het genereus delen van zijn kennis in het interview gaf hij antwoord op de vraag: “Welk gerecht moet je nooit bestellen in een restaurant?”.

“Kies nooit voor de dagsoep,” zegt Gordon Ramsay

Zijn onverbloemde reactie was gericht op… de dagsoep, en hij gaf een overtuigende reden: “Informeer eerst naar de soep du jour van gisteren voordat je het speciale gerecht van vandaag bestelt. Het zou zomaar de soep van de maand kunnen zijn.” Als het gaat om het ontdekken van welke gerechten wel de moeite waard zijn, adviseert Ramsay om te vertrouwen op het personeel, met name serveersters en obers.

Hij benadrukte: “Het hangt echt af van het restaurant, maar bedienend personeel proeft doorgaans de meeste gerechten op het menu en kan inzicht geven in wat de chef heeft toegevoegd of waar de klanten dol op zijn. Tijdens mijn reizen heb ik veel geweldige aanbevelingen van serveersters gekregen.”

Gordon Ramsay Kookt

Op zoek naar meer inspiratie van de vermaarde topchef Gordon Ramsay? Dan is zijn boek ‘Gordon Ramsay Kookt’ zeker een aanrader.

Voor dit boek heeft Gordon meer dan 100 recepten verzameld die voor iedereen een genot zijn om te maken voor gezin, familie en vrienden. Hij geeft de recepten prijs die hij zelf graag thuis maakt (en eet) als hij ‘off duty’ is. Je kunt het boek bestellen via deze link of via de button hieronder.

Shop op bol.com

(Afbeeldingen: YouTube)