‘Tijdreiziger uit 2671’ deelt wereldschokkende voorspellingen voor deze decembermaand

Je denkt misschien dat de meest stressvolle dingen in december de last-minute kerstinkopen en grote familiebijeenkomsten zijn. Maar als je de woorden van een mysterieuze zelfbenoemde “tijdreiziger uit het jaar 2671” mag geloven, wordt het leven een stuk chaotischer. Apocalyptische weersverschijnselen, geheime ondergrondse gemeenschappen en zelfs het levenselixer staan ons volgens Eno Alaric de komende weken te wachten.

In een TikTok, die in slechts een week tijd 2,3 miljoen keer is bekeken, beweert hij dat we ons allemaal moeten voorbereiden op de volgende gebeurtenissen, die binnen een paar dagen beginnen…

Kerst 2023Kerst 2023

8 december

“Een familie van vier megalodons wordt gevonden op de bodem van de Marianentrog,” schrijft hij, verwijzend naar de gigantische haaiensoort die miljoenen jaren geleden uitstierf. “Deze ontdekking leidt ertoe dat er nog veel meer uitgestorven soorten worden gevonden, zoals de sabeltandtijger en pterodactylen.”

19 december

“Een nieuw type storm vormt zich, ‘Electric Hail’ genaamd, waarbij bliksem en hagel zich vermengen. De hagel veroorzaakt schokken en verbrandt alles wat het aanraakt, de ergste zijn derdegraads brandwonden.”

(lees verder onder de video)

@radianttimetraveler December is for the ones… #fyp #fypage #timetravel #timetraveler #radianttime #viral #xyzbca #entertainment ♬ Instinct – Soundridemusic

28 december

“Wetenschappers ontdekken een nieuwe vrucht onder de grond, het vertraagt veroudering. Ze staat bekend als ‘Astrum’. Wie dit eet voegt 200 jaar toe aan zijn leven, en er kunnen er maar vijf van gegeten worden per persoon.”

Kerst 2023Kerst 2023

Eerdere voorspellingen

Dat laatste klinkt niet slecht, hoewel we niet zeker weten of we nog 1000 jaar zouden willen leven in een wereld die wordt geteisterd door elektrische hagel en herrezen monsters. Het is onvermijdelijk dat deze grootse voorspellingen door velen met hoon zijn ontvangen. Sommigen wezen er zelfs op dat de megalodon een ondiepe haai was die zich niet in een paar miljoen jaar had kunnen aanpassen aan de diepe wateren van de Marianentrog (het diepste deel van de oceaan).

En voor iedereen die nog steeds gerustgesteld wil worden dat Alaric niet te vertrouwen is, zijn eerdere bizarre beweringen zijn nooit uitgekomen. Zo zou er op 3 oktober tijdens een grote meteorenregen een buitenaards schip op aarde vallen met daarin een “vijandige soort”. “Deze alien ontsnapt uit de capsule zodra het landt en begint grote steden te verwoesten,” zei hij in augustus. Niks van gemerkt. Jullie?

Kerst 2023Kerst 2023

(lees verder onder de video)

@radianttimetraveler The issues of the end of 2023… #fyp #foryou #timetravel #timetraveler #radianttime #viral #xyzbca #entertainment ♬ Black Order – Soundridemusic

Zombies

Dan, op 6 november, zou de zon “een onbekende energie uitlaten” die een nieuw soort ziekte zou veroorzaken, waardoor mensen “de controle over hun geest verliezen en zich gedragen als zombies”. Toegeven, wij komen soms in aanraking met mensen die zich gedragen als zombies maar voor zover we weten zijn ze dat niet. We kunnen alleen maar zeggen dat onze tijdreizende vriend zijn apocalyptische toekomstverslagen al sinds 2022 deelt en we zijn onder de indruk van wat hij allemaal heeft bedacht. Hij heeft in ieder geval genoeg voer voor sciencefictionfans gecreëerd!

Tijdreizen en onzichtbaar worden

Maar… Misschien heb jij je altijd al afgevraagd of in de tijd reizen nu echt kan. Kun je onzichtbaar worden? Wat is eigenlijk massa precies? Waar begint de tijd en ons heelal of waar eindigt het? Wat houdt chaos nu precies in en heeft digitaal wel dezelfde kwaliteit als analoog geluid of beeld? Kunnen we leven in een virtuele wereld en bestaat er kunstmatig leven? Kunnen robots slimmer worden dan mensen?

Met zijn boek ‘Tijdreizen, onzichtbaar worden en andere grenzen van de fysica’ hoopt auteur Ruud Smeulders samen met jou een aantal vragen te beantwoorden, gewoon om de nieuwsgierigheid te bevredigen. Om te laten zien dat soms de antwoorden weer vele nieuwe vragen oproepen. Om te laten zien dat de zoektocht naar antwoorden avontuurlijk en de moeite waard is. Maar vooral om wetenschap wat makkelijker uit te leggen met aansprekende voorbeelden. Je kunt het boek bestellen via deze link of via de button hieronder.

Shop op bol.com

(Intropic: Freepik)

Kerst 2023Kerst 2023