Carl toont hoe z’n lichaam veranderde na één maand zonder alcohol

Velen onder ons drinken al eens graag een biertje of een wijntje of wat dan ook waar een beetje of veel alcohol in zit. Of dat nu goed of slecht voor ons is, daar is in het verleden al veel over gezegd en geschreven. Wanneer je zuipt als een olifant zal dat alleszins niet al te best voor je zijn. Maar wat als je nu gewoon voor één maand geen druppel alcohol aanraakt. Wat doet dat met je lichaam?

30 dagen geen alcohol, wat doet dat met een mens?

De bekende YouTuber Carl Cunard heeft het effect van een maand lang geen alcohol goed in beeld gebracht. Carl is op zich al een ‘gezondheidsfreak’ maar lust af en toe wel een glaasje. Alleen begon hij steeds meer de nadelige effecten van alcohol op te merken, zoals vermoeidheid en een minder glanzende huid. Maar een maand geen alcohol nuttigen bleek voor Carl toch moeilijker dan eerst gedacht.

Uithoudingsvermogen

Steeds ‘nee’ zeggen bleek heel moeilijk, zeker met een druk sociaal leven. Maar Carl deed het toch gedurende één maand en zag uiteindelijk alleen maar voordelen. Ten eerste merkte hij dat zijn uithoudingsvermogen er sterk op vooruitging. De conditie werd beter en hij kon zware inspanningen langer volhouden.

Mentale sterkte

Ook ontdekte hij dat alcohol een uitdrogend effect heeft op je huid, want na één maand droog te hebben gestaan, werd die bij Carl een stuk ‘vochtiger’. Carl beschreef eveneens hoe hij vond dat zijn ‘mentale sterkte’ een pak groter was. Hij kon naar eigen zeggen meer energie steken in de dingen die hij zelf belangrijk vond. Hieronder kun je de video bekijken waar Carl een en ander in detail uitlegt.

(lees verder onder de video)

Wat wil je drinken? 30 dagen zonder alcohol

Wanneer je zelf eens 30 dagen ‘droog wil staan’ dan is dit boek zeker een aanrader! 30 dagen niet drinken en dit ook nog eens leuk vinden? Jazeker! Met het boek ‘Wat wil je drinken? 30 dagen zonder alcohol’ maak je er een onverwacht inspirerend feest van en dat ook nog eens zonder kater.

Auteur Jacqueline van Lieshout presenteert een 30 dagen programma voor een alcoholvrije maand. Met de informatie over wat alcohol nu eigenlijk met je doet en vooral, wat níet drinken je oplevert. Daarnaast een plan om je – stap voor stap – echt goed te helpen en te inspireren zonder dat je je saai, suf of alleen hoeft te voelen. Je kunt het boek bestellen via deze link of via de button hieronder.

Shop op bol.com