Met deze simpele truc bespaar je deze winter een pak op je energiefactuur

Er is een handige ’truc’ voor de koudegolf die je moet kennen als je deze winter flink wat geld wilt besparen. De Lage Landen werden en worden geconfronteerd met ijzige temperaturen, en het zal er de komende weken uiteraard niet beter op worden. De gemiddelde gas- en elektriciteitsrekeningen swingen al de pan uit en ook dat zal dus niet in de positieve zin gaan veranderen. Neem daar ook nog eens de feestdagen bij en je weet dat we voor een kostelijke periode staan!

Zo bespaar je op je energiefactuur

Maar als je krap bij kas zit en de druk voelt, is er een geniale manier om warm te blijven deze winter die je niet de kop hoeft te kosten. Volgens The Sun is een onfeilbare manier om het warm te houden zonder de verwarming aan te zetten, het investeren in een elektrische deken. Het gebruik van een elektrische deken in de slaapkamer zou moeten helpen bij het verlagen van de rekeningen, en deze geniale truc is goedgekeurd door een energie-expert.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben Gallizzi van USwitch zei: “Het 30 minuten per nacht aan laten staan kost je heel weinig per week.” Bij bol vind je er al voor minder dan 40 euro. Niet alleen houdt een elektrische deken je warm onder je dekbed, maar je kunt het ook over je heen gooien terwijl je je favoriete kerstfilm kijkt. ‘Money Saving Expert’ Martin Lewis en zijn team hebben ook de goedkeuring gegeven voor het gebruik van deze geniale technologie.

Andere manieren om de energiefactuur naar beneden te halen

Ze legden onlangs op hun website uit dat het inschakelen van een elektrische deken je zeker zou weerhouden om te vaak naar de thermostaat te grijpen. Het gebruik van een elektrische deken is echter niet de enige manier om geld te besparen op elektriciteit. Gallizzi zei: “Er zijn genoeg goedkope en gemakkelijke manieren om honderden euro’s van je energierekening af te scheren.” Een overzicht:

1. Regelmatig ontdooien van je vriezer

2. Het vullen van je waterkoker met de werkelijke hoeveelheid water die je nodig hebt

3. Voedsel opwarmen in een magnetron in plaats van een oven

4. Drogen van je kleding op een droogrek in plaats van de wasdroger

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Goedkopere oplossing dan verwarming

Lewis deelde onlangs ook een aanbeveling die ‘veel, veel goedkoper’ is dan de verwarming aanzetten. Sprekend op zijn podcast adviseerde Lewis luisteraars om te investeren in een luchtontvochtiger in plaats van de thermostaat omhoog te draaien. Hij zei: “Veel luchtontvochtigers hebben verschillende wattages, degene die ik heb gecontroleerd was 200 watt (w). Zodra we weten dat het 200w is en we weten dat een kilowatt (kw) 1.000w is, wat de gebruikelijke manier is waarop elektriciteit wordt geprijsd, weten we dat dit een vijfde van een kilowatt is. Als je weet hoeveel je per kw per uur betaalt, dan is de rekening snel gemaakt!”

Op zoek naar een goede luchtontvochtiger? Hier vind je zeker iets dat bij je past.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Elektrisch deken van Rockerz

Lekker warm de winter door? Dan is de Rockerz Home elektrische deken de ideale oplossing! De deken is perfect om een lekker avondje mee op de bank door te brengen of als extra deken op je bed. Met maar liefst 9 temperatuurstanden, kun je precies de warmte instellen die bij jou past.

Of je nu een subtiele warmte nodig hebt om comfortabel in slaap te vallen of een intense warmte om de winterkou te verslaan, deze deken is jouw betrouwbare warmtebron. Door het heerlijke zachte materiaal is dit dé musthave om de koude dagen mee door te komen!

BESTEL HIER

(Afbeeldingen: Freepik)