Dure hobby: zoveel duurder wordt een pakje sigaretten in 2024

Roken kan een aanhoudende verslaving zijn met ernstige gevolgen voor de gezondheid en de portemonnee. Naast de schadelijke impact op het lichaam, stijgen de prijzen van sigaretten aanzienlijk door de jaren heen. In 2024 zullen rokers opnieuw meer moeten betalen voor een pakje sigaretten.

Hoeveel duurder wordt een pakje sigaretten in 2024?

Het roken wordt continu kostbaarder, deels vanwege toenemende belastingen en accijnzen van de overheid. Deze maatregelen beogen het aantal rokers te verminderen en de samenleving gezonder te maken. Hoewel het ontmoedigend is voor potentiële rokers, treffen de prijsstijgingen met name degenen die al jaren verslaafd zijn.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is gemakkelijk om te adviseren te stoppen, maar in werkelijkheid is dat een uitdaging. Hoewel er gratis hulp beschikbaar is in Nederland en België, is stoppen allesbehalve eenvoudig. Misschien dat een prijsstijging soelaas biedt…

Stoppen met roken

De prijs van een pakje sigaretten in 2024

Vanaf 1 april 2024 zullen de prijzen voor sigaretten en tabak namelijk aanzienlijk stijgen. Gelukkig geldt dit nog niet meteen vanaf 1 januari. Vanaf 1 april zal de prijs van een pakje sigaretten gemiddeld met 60 cent toenemen. Voor een pakje shag zal de prijs zelfs meer dan 3 euro stijgen, wat resulteert in een gemiddelde kostprijs van €10,70 voor een pakje sigaretten en €24,14 voor een pakje shag van 50 gram in 2024.

Deze verhoging wordt geschat op een opbrengst van 140 miljoen euro voor de overheid, maar dit komt natuurlijk uit de portemonnees van de rokers, wat een pijnlijke realiteit is voor deze doelgroep.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Maar er zijn allerlei hulpmiddelen waar je kan op terugvallen. Zo is er bijvoorbeeld het boek ‘De Opluchting’. Dit boek van Jan Geurtz is een unieke methode die je in één dag van het roken afhelpt. Helder als een kookboek, spannend als een detective, aangrijpend als een roman.

Jan Geurtz was zelf vijfentwintig jaar lang verstokt roker en heeft inmiddels met het boek De Opluchting en via gelijknamige (groeps)trainingen uitgebreid aangetoond een succesvolle methode te hebben ontwikkeld om te stoppen met roken. 

Bestel hier het boek

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

(Afbeeldingen: Freepik)