Deze 10 waanzinnige LEGO-sets zijn een natte droom voor volwassen fans

Wanneer je over LEGO praat, denken heel wat mensen dat het vooral leuke blokjes zijn voor kinderen en tieners. Niets is echter minder waar. Een groot deel van de LEGO-sets zijn zelfs speciaal gemaakt voor volwassenen. 

Heel wat LEGO bouwdozen hebben ook een waarschuwing om aan te geven dat deze niet voor kinderen zijn. Deze sets zijn vaak een stuk uitdagender om te bouwen en het eindresultaat is vaak ontzettend indrukwekkend. Met LEGO spelen wanneer je een twintiger, dertiger, veertiger of zelfs vijftiger bent is doodnormaal en kan zelfs stoer zijn.

Wij sommen even 10 LEGO-sets op die immens populair zijn bij volwassenen en tegelijkertijd ook een must-have voor echte fans!

SpeelgoedSpeelgoed

1. LEGO Darth Vader (en andere Star Wars-helmen)

LEGO en Star Wars gaan al jaren hand in hand. Wat momenteel gigantisch populair is bij volwassenen zijn de Star Wars-helmen van bekende personages uit de serie. Leuk om in elkaar te zetten, maar vooral een tof pronkstuk om achteraf in je huis te zetten als grote fan.

Je hebt dus tegenwoordig al heel wat opties zoals een Luke Skywalker-versie, een prachtige maar peperdure Stormtrooper-versie, R2-D2 in LEGO en dan ook nog een Mandolorian-helm. Het is echter vooral de Darth Vader-helm die als zoete broodjes over de toonbank gaat voor volwassenen.

BESTEL HIER

2. LEGO Friends Central Perk

Ook deze LEGO-set is speciaal bedoeld voor volwassenen. Meer specifiek voor de fans van Friends die nostalgisch terug kijken naar één van de beste sitcoms aller tijden. Deze bouwset is een exacte replica van het bekende koffiehuis Central Perk uit de serie. Letterlijk elk klein element is mee in deze unieke set verwerkt van de zetels tot het podium en zelfs het koffiezetapparaat.

Bij deze LEGO-doos zitten natuurlijk ook Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey, Phoebe en zelfs uitbater Gunther. Een must-have voor die-hard fans en met het recente overlijden van Matthew Perry plots weer gigantisch populair en geliefd.

BESTEL HIER

3. LEGO Walt Disney camera eerbetoon

LEGO en Disney hebben vaak al heel wat coole samenwerkingen gedaan, maar dit is toch wel een must-have voor de grote Disney-fans. Deze verzamelset bestaat uit een vintage ‘filmcamera’ en een prachtige filmstrook met beelden uit 20 historische Disney films, plus een filmklapper met ruimte voor enkele LEGO Disney minifiguren.

Deze hoogwaardige LEGO Disney set is uitgebracht ter ere van Disney’s 100ste verjaardag en is een eigenlijk een heel unieke collector’s item voor fans van Disney en LEGO. De reviews voor deze set zijn trouwens lyrisch.

BESTEL HIER

SpeelgoedSpeelgoed

4. LEGO Marvel: het schild van Captain America

Gigantische Marvel-fan? Dan is deze wellicht toch eentje om op je must have-list te zitten. Onlangs verscheen namelijk een doos met daarin een gigantische LEGO replica van het Captain America-schild. Je kan er wellicht niemand met op zijn neus kloppen maar als pronkstuk voor in de woonkamer ziet het er in ieder geval wel geweldig uit.

De Marvel-fans moeten ook zeker naar de LEGO Thanos Gauntlet kijken.

BESTEL HIER

5. LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen

Het Formule 1-seizoen loopt bijna op zijn einde en hoewel McClaren geen winnende wagen zoals Red Bull heeft, is er enkel van hun voertuig wel een LEGO replica. Deze LEGO Technic versie beschikt net als de echte auto over een V6-cilindermotor met bewegende zuigers, werkende besturing, vering en een differentieel. Een must-have voor de liefhebbers.

BESTEL HIER

6. LEGO Creator Expert Bloemenboeket

We vragen ons oprecht af waarom deze bouwset zo populair is, maar het staat steevast in de top 5 van meest verkochte LEGO setten voor volwassenen. Dit ‘bloemenboeket’ bestaat uit een heleboel prachtige bloemen in heel wat kleuren en is helemaal gemaakt van LEGO onderdelen. De stengels zijn verstelbaar, dus je kunt het boeket gemakkelijk aanpassen aan verschillende vazen. Ze verwelken natuurlijk niet zoals echte planten. Misschien zijn ze dus daarom zo geliefd.

BESTEL HIER

SpeelgoedSpeelgoed

7. LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein (Hogwarts)

Je zou denken dat dit kasteel gemaakt is voor jonge Harry Potter-fans, maar niets is minder waar. Dit Hogwarts kasteel is daadwerkelijk ontworpen met volwassenen in het achterhoofd. Met maar liefst 6020 bouwstukken en 27 microfiguren ben je een gigantische tijd zoet om dit in elkaar te zetten. Dit LEGO-kasteel vliegt dan ook al drie jaar over de toonbank en krijgt lyrische reviews van fans. Niet alleen door de authenticiteit, maar ook omdat deze blijkbaar ontzettend leuk is om in elkaar te zetten.

BESTEL HIER

8. LEGO Technic Ferrari 488 GTE AF Corse

Dit model van een racewagen lijkt sprekend op de echte endurance racer van Ferrari en zit vol realistische details. Zo beschikt het model over voor- en achterwielophanging, deuren die open kunnen, een V8-motor met bewegende zuigers en een stuur om de auto bochten te laten maken. De originele stickers en de authentieke kleuren maken dit legendarische model helemaal af.

BESTEL HIER

9. LEGO Titanic

Meer dan 9.000 (!) blokjes en bijna anderhalve meter breed. De LEGO-versie van de Titanic is een natte droom voor veel LEGO verzamelaars en ziet er dan ook fantastisch uit. Je gaat wel diep in je buidel moeten tasten want het is één van duurste LEGO-sets op de markt.

BESTEL HIER

SpeelgoedSpeelgoed

10. LEGO Technic Yamaha MT-10 SP

Niet enkel LEGO replica’s van racewagens zijn gigantisch populair, ook de gloednieuwe LEGO Technic Yamaha MT-10 SP-versie is ontzettend geliefd. Over elk detail is nagedacht om deze model motor zo veel mogelijk te laten lijken op de echte Yamaha. Er is een 4-cilindermotor, transmissie met 3 versnellingen en een kettingaandrijving met werkende voor- en achtervering.

BESTEL HIER

Honderden LEGO bouwsets voor volwassenen!

Bovenstaande zijn maar enkele van de populaire en geliefde LEGO bouwsets voor volwassenen. Zo zijn er honderden beschikbaar die echt de moeite zijn voor fans. Sommige daarvan kan je aanschaffen met interessante kortingen. Zeker dus de moeite om eens te checken!

Bekijk ze hier

SpeelgoedSpeelgoed

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met bol.com. In dit artikel staan er linkjes naar producten waar wij, als affiliate partner, soms een kleine commissie op kunnen verdienen bij aankoop.