Man filmt het moment waarop hij een hartaanval krijgt

Het internet is in shock achtergebleven nadat een man een angstaanjagende video van zichzelf uploadde terwijl hij een hartaanval had. Alain Bruno plaatste de beelden van de medische noodsituatie op YouTube, nadat hij had besloten zichzelf te filmen na enkele dagen ‘vreemde’ symptomen te hebben ervaren. Hij begon de opnames toen hij zich ongemakkelijk begon te voelen in bad en verwachtte niet dat hij zichzelf dubbelgevouwen van pijn zou vinden terwijl hij live op camera een hartaanval beleefde.

“Die symptomen bleken een hartaanval te zijn”

Hij noemde het de ‘engste gebeurtenis die hem ooit was overkomen’, wat niet echt verrassend is. Hij legde uit in de beschrijving van de video: “Vandaag, terwijl ik aan het oefenen was voor een nieuwe video, bleken die symptomen een hartaanval te zijn. Ik had pijn en raakte in paniek. Ik dacht dat ik aan het sterven was. Gelukkig kwam mijn huisgenoot vroeg thuis en belde meteen de hulpdiensten. “Ik ben nu in orde, maar ik moet de rest van mijn leven voorzichtig zijn omdat hartziekte in mijn familie voorkomt. Blijf veilig!”

GezondheidGezondheid

In de schokkende beelden, die meer dan vijf miljoen keer zijn bekeken, is te zien hoe Alain zich ongemakkelijk voelt terwijl hij zichzelf in bad wast. Vervolgens richt hij zich tot zijn publiek. Voordat hij echter meer dan een paar woorden kan zeggen, stopt hij en zegt, ‘what the f**k’, voordat hij een hand op zijn borst legt. Op dit punt is het vrij duidelijk dat hij hevige pijn heeft, wat uiteindelijk erger wordt totdat hij zich dubbelvouwt van de pijn en zijn borst vasthoudt.

Wat te doen bij een hartaanval? Hoe iemand reanimeren?

Reacties van kijkers

Mensen waren snel om hun mening te geven over wat ze hadden gezien in de commentaarsectie. Een kijker zei dat iedereen kan leren van de ervaring van Alain en merkte op: “Dit is een perfect voorbeeld van waarom je nooit bang moet zijn om de hulpdiensten te bellen als je gevoelens ervaart die niet goed aanvoelen. “Deze arme man was misschien 60 seconden verwijderd van de dood.” “Hij is zo jong en fit. Het is angstaanjagend dat dit op elk moment bij iedereen kan gebeuren,” voegde een tweede toe, terwijl een derde schreef: “Het ergste is… als hij bewusteloos was geraakt van de pijn, zou hij waarschijnlijk verdronken zijn.”

GezondheidGezondheid

Wat te doen bij een hartaanval?

Een vierde prees: “Bedankt voor het plaatsen van deze enge maar informatieve ervaring. Ze vertellen je altijd waar je op moet letten, maar het helpt echt om te zien dat het daadwerkelijk gebeurt en hoe het er echt uitziet.” Volgens de NHS omvatten veelvoorkomende symptomen van een hartaanval pijn op de borst, kortademigheid, duizeligheid of lichtheid in het hoofd, misselijkheid, een overweldigend gevoel van angst en zweten. Als je denkt dat je een hartaanval hebt, bel dan onmiddellijk een ambulance!

Wanneer je zelf iemand ziet die een hartaanval krijgt, dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen. Het is daarom altijd nuttig om een EHBO-cursus te volgen. Het kan ooit iemands leven redden! Het boek ‘Reanimeren en defibrilleren’ is eigenlijk een must-read voor iedereen. In dit handboek leer je wat te doen bij iemand die bewusteloos is en al dan niet ademt. Aan de hand van vier stappen leer je gepast te reageren op een noodsituatie.