De voorspellingen van Nostradamus voor 2024 zijn slecht nieuws voor ons

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat de laatste jaren niet meteen de allerbeste jaren in de geschiedenis waren. Maar helaas voor ons lijken de slechte tijden door te gaan, althans als Nostradamus er iets over te zeggen heeft. Bijna een half millennium na zijn dood blijft Nostradamus een van de beroemdste astrologen en gerenommeerde zieners uit de geschiedenis. In zijn boek uit 1555, Les Propheties, legt hij zijn visies voor de toekomst vast in de vorm van cryptische gedichten die bekend staan als kwatrijnen.

Wat voorspelt Nostradamus voor 2024?

En, zoals vaak het geval is, waren zijn voorspellingen niet erg rooskleurig. De voorspellingen in het boek zijn eeuwenlang herlezen en geïnterpreteerd, waarbij sommigen geloven dat Nostradamus’ geschriften angstaanjagend nauwkeurige voorspellingen bevatten, bewerend dat hij de aanslagen van 11 september, de moord op president Kennedy en de opkomst van Hitler heeft voorspeld. En in zijn voorspellingen voor 2023 lijkt hij de steeds stijgende kosten van de levenscrisis te hebben voorspeld.

Dus, wat kunnen we verwachten van het komende jaar als de voorspellingen van Nostradamus opnieuw waar blijken te zijn? In een kwatrijn schrijft hij: “De droge aarde zal meer uitgedroogd worden en er zullen grote overstromingen zijn en er komt zeer grote hongersnood door een pestilente golf.” Als dit enige indicatie is, zouden we te maken kunnen krijgen met catastrofale gebeurtenissen, zoals tsunami’s, in het nieuwe jaar – wat niet erg goed klinkt.

KokenKoken

Komt er een oorlog met China volgens Nostradamus?

Hij lijkt ook een confrontatie met China te hebben voorspeld, in een kwatrijn dat begint met een visie op ‘strijd en zeeslag,’ en hij zegt dat de ‘Rode tegenstander bleek zal worden van angst / De grote Oceaan in vrees brengend.’ Sommigen geloven dat de ‘rode tegenstander’ verwijst naar communistisch China en dat de rest een verwijzing is naar een confrontatie op zee. Gezien het feit dat China een wereldmacht is met de grootste marine ter wereld – exact 350 schepen en onderzeeërs – zouden de resultaten van een confrontatie catastrofaal kunnen zijn.

Voorspellingen Nostradamus

En in een boek dat in de jaren 2000 is gepubliceerd, interpreteerde Nostradamus-commentator Mario Reading sommige van Nostradamus’ geschriften als verwijzend naar koning Charles. In een ander kwatrijn verwijst hij naar iemand die hij de ‘Koning van de Eilanden’ noemt, die een omstreden scheiding heeft gehad en die ‘met geweld wordt verdreven.’ Interessant genoeg wordt hij vervangen door ‘degene die geen teken van een koning zal hebben.’

KokenKoken

Komt Prins Harry op de troon volgens Nostradamus?

Reading interpreteert de passage als wijzend op Koning Charles III die gedwongen wordt af te treden vanwege ‘aanhoudende aanvallen op zowel hemzelf als zijn tweede vrouw,’ en Prins Harry – de man die ‘geen teken van een koning’ heeft – die de kroon overneemt. Gezien de gemelde relatie tussen Harry en de rest van de koninklijke familie lijkt dit waarschijnlijk niet te gebeuren, maar net als bij Nostradamus’ andere voorspellingen, zal alleen de tijd het leren.

Voorspellingen Nostradamus

En als dat nog niet genoeg somberheid is, heeft Baba Vanga, die ook een behoorlijk goede staat van dienst heeft in het voorspellen van de toekomst, haar voorspellingen voor 2024 gegeven – en die zijn ook behoorlijk angstaanjagend. Het ziet er niet goed uit voor ons…

(Afbeeldingen: Freepik)