Dit is wat 3,5 dagen lang niets eten deed met het lichaam van kickbokskampioen Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft op een opmerkelijke manier zijn dieet aangepakt door gedurende meer dan drie dagen achter elkaar helemaal niets te eten. Hij ging deze uitdaging aan als een test en persoonlijke stimulans.

Om zijn lichaam strakker te krijgen, koos de kickbokser voor een nieuwe methode: vasten. Recentelijk heeft hij succesvol een periode van maar liefst 86 uur afgerond zonder voedsel, wat neerkomt op 3,5 dagen. Tijdens deze vastenperiode consumeerde hij enkel water. Rico deelde zijn motivatie voor deze uitdaging op sociale media, waar hij benadrukte dat het doel was om een betere versie van zichzelf te worden. En is de uitdaging geslaagd? Absoluut. Rico deelt zijn ervaring en verhaal op Instagram.

Dana White als voorbeeld

De inspiratie voor deze uitdaging haalde Rico Verhoeven uit het voorbeeld van UFC-president Dana White, die eerder dezelfde uitdaging had volbracht en de impact ervan op zijn lichaam liet zien. Voor Rico was het moeilijkste aspect van deze uitdaging om drie lange dagen zonder eten door te komen, en alleen al de gedachte eraan maakte hem gek.

‘Bone broth’

Om zichzelf te pushen en de discipline gedurende deze uitdaging te behouden, dronk Rico in de eerste 24 uur alleen water met citroensap om wat smaak toe te voegen en vitamines en mineralen binnen te krijgen. Vanaf de tweede dag nam hij twee keer per dag ‘bone broth’, een kant-en-klare ‘bottenbouillon’, en dat was het.

“Nooit gedacht dat ik het zou kunnen”

Op Instagram schrijft Rico: “Nooit gedacht dat ik 3,5 dagen zonder eten zou kunnen. Ik wilde mezelf uitdagen om te zien of ik nog steeds de discipline heb om mezelf puur voor mezelf te pushen… om een betere versie van mezelf te worden, zowel fysiek als mentaal. Mission accomplished!” Was het de moeite waard? Absoluut. Het resultaat is niet alleen een strakker lichaam, maar het bespaart ook nog eens geld op boodschappen.

Plaats een reactie