Experts waarschuwen: NOOIT je was binnen drogen

Veel mensen zweren bij het drogen van wasgoed op een rek binnenshuis, maar recent onderzoek wijst uit dat dit potentieel niet zo gunstig is voor het welzijn. Wasgoed dat binnenshuis wordt opgehangen, kan namelijk tot wel twee liter vocht per ruimte genereren, wat onplezierige gevolgen kan hebben.

Het overmatige vocht creëert een gunstige omgeving voor schimmelgroei en vergemakkelijkt ook de voortplanting van huisstofmijt. Dit kan zorgwekkend zijn voor mensen die last hebben van hooikoorts en/of astma. In dit artikel gaan we dieper in op deze kwestie en geven we praktische tips voor het drogen van wasgoed.

Huisstofmijt

Huisstofmijt is een veelvoorkomend allergeen dat vaak wordt aangetroffen in huisstof. Deze kleine insecten vermenigvuldigen zich snel, vooral in vochtige omgevingen. Ze kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Als je dit risico wilt vermijden, is het verstandig om je wasgoed buitenshuis op te hangen. Natuurlijke elementen zoals zon en wind helpen bij het afvoeren van vocht, waardoor zowel schimmel- als mijtgroei wordt verminderd. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

Toch binnen drogen. Maar hoe dan?

Als je geen tuin of balkon hebt en geen andere optie hebt dan de was binnen te drogen, zorg er dan ten minste voor dat de ruimte goed geventileerd is. Open bijvoorbeeld een raam. Een andere optie is het gebruik van een luchtontvochtiger.

Volgtip!

Heb je zin in meer gratis én exclusieve content? Word dan snel lid van onze nieuwe Facebook-groep ‘Gek en Gekker’. Lid worden kun je hier doen. Tot gauw!

(Intropic: Freepik)

Plaats een reactie