Eenvoudige test van twee minuten helpt voorspellen wanneer je zult sterven

Ze beweren dat nieuwsgierigheid de kat heeft gedood. Als jouw nieuwsgierigheid neigt naar het morbide, wellicht ben je geïnteresseerd in een snelle test om te voorspellen wanneer jouw laatste moment zal aanbreken. Natuurlijk is het mogelijk dat je er de voorkeur aan geeft om in het ongewisse te blijven over het tijdstip waarop het doek valt over jouw leven.

Maar gezien je tot hier hebt gelezen, gaan we ervan uit dat je wilt ontdekken wat deze ‘doodvoorspellende’ test inhoudt. Het is een eenvoudige test die je kunt doen met niets anders dan jezelf en wat vloerruimte in een redelijk ruime omgeving waar je niet tegen iets aan kunt stoten. De test staat bekend als ‘ga zitten en sta op’, en het is echt simpel. Begin met het kruisen van je benen, zoals je vroeger deed op de kleuterschool, terwijl er liedjes werden gezongen door Ome Willem of Nonkel Bob, op meeslepende wijze gebracht door juf Kaat. Ken jezelf eerst 10 punten toe en probeer vervolgens op te staan vanuit de gekruiste zithouding zonder je handen of armen te gebruiken ter ondersteuning.

Punten aftrekken

Je verliest een punt als je je hand, knie, onderarm, zijkant van het been, of je hand op een deel van je knie of dij gebruikt. Na het opstaan, trek je het aantal verloren punten af en bepaal je de eindscore. Op dit moment vraag je je misschien af hoe deze ‘ga zitten en sta op’-test iets zou kunnen zeggen over het moment van overlijden. Een goede vraag trouwens… Deze test is voortgekomen uit een onderzoek naar de toekomstige levensduur door de European Society of Cardiology, waar duizenden mensen het hebben uitgeprobeerd. Ze ontdekten dat mensen die tussen nul en drie punten scoorden, zes keer meer kans hadden om binnen de komende zes jaar te overlijden dan hun leeftijdsgenoten. Een score onder de acht op de test betekende nog steeds een verhoogd risico op overlijden binnen zes jaar, dus idealiter wil je ergens tussen de acht en tien scoren als je van plan bent nog lang aanwezig te blijven.

Mensen van 50 tot 80 jaar

Als je zojuist de test hebt gedaan en je begint je zorgen te maken over wat je in je testament moet opnemen, onthoud dan dat de test meestal gericht is op mensen van 50 tot 80 jaar. Als je jong bent en uitstekend scoort, wees dan niet te zelfgenoegzaam. De logica achter de test is dat het jouw kracht meet en hoe bekwaam je bent om niet te vallen, wat met het ouder worden bijzonder gevaarlijk kan worden.

Deskundigen hebben gezegd dat de test een goede en snelle manier is om bepaalde gezondheidscondities te controleren. Echter, je mag niet gerust ademhalen als je de test met vlag en wimpel doorstaat, maar wel ongezonde gewoonten hebt, zoals roken.

(Afbeeldingen: Freepik)

Plaats een reactie