OMG

Pure horror! Kampeerder doet enge ontdekking nadat hij iets in slaapzak voelt

Een backpacker kon zijn ogen niet geloven toen hij op een dinsdagavond ‘iets’ voelde kriebelen in zijn slaapzak na een vermoeiende dag in het Lake Clark National Park in Alaska.

“Plotseling voelde ik iets in mijn slaapzak en besloot ik met mijn zaklamp te kijken,” vertelde hij. Tot zijn verbazing ontdekte de backpacker honderden langpootmuggen in en rond zijn tent. Op de Facebookpagina van het nationale park deelden medewerkers meer informatie over de aanwezigheid van de insecten.

Dikke clusters

“Langpoten verzamelen zich soms en vormen dikke clusters die aggregaties worden genoemd. Dit gedrag komt vaak voor bij deze langbenige dieren, maar er is geen definitieve verklaring waarom ze dit doen,” legden ze uit. “Onderzoekers vermoeden dat ze zich groeperen om te paren, om vochtigheid te reguleren of om roofdieren af te schrikken. Wat wetenschappers wel weten, is dat dit gedrag vaker voorkomt in de herfst, wanneer het weer droger wordt en de dagen korter worden.”

Bekijk hieronder de enge beelden:

Geef een reactie