Japanner betaalt 16.000 euro om een hond te worden: “Droom die uitkomt”

Dromen kunnen in verschillende vormen en maten voorkomen, van het bezitten van een geliefd huis tot het kopen van een favoriete auto of het hebben van een droombaan. Maar heb je ooit een levenslange droom gehad waarin je een dier wilde worden? Nee? Maar een Japanse man wel, en nu heeft hij die droom waargemaakt. Hoe heeft hij het voor elkaar gekregen? Laten we het uitzoeken!

Het gebeurt niet elke dag dat een dierenliefhebber besluit een dier te worden. Toch deed een Japanse man dat. Deze man, momenteel alleen bekend als “Toco” (ook wel gespeld als “Toko”), heeft toegegeven een fan te zijn van vierpotige, schattige dieren. Hij beweerde ook dat het altijd zijn droom is geweest om een dier te worden, een droom die hij nu voor maar liefst twee miljoen yen (ongeveer 16.000 euro) heeft vervuld.

Favoriete hondenras

Hij gaf dit geld uit om een realistisch ruw collie-kostuum te laten maken waarin hij kon ‘wonen’. Vervolgens documenteerde hij zijn transformatie via foto’s en video’s die hij op sociale media plaatste. Gezien hoe ongewoon deze droom is, is het niet verwonderlijk dat hij snel viraal ging. Maar waarom koos hij voor een ruw colliekostuum? Het blijkt dat de collie zijn favoriete hondenras is! En aangezien de collie een lange vacht heeft, was het gewoon de perfecte keuze om een menselijke vorm in te verbergen.

Omdat het hondenkostuum hyperrealistisch moest zijn, had Toco professionele hulp nodig om het te maken. Deze hulp kwam in de vorm van het bedrijf Zeppet. Zeppet staat bekend om het maken van modellen en sculpturen voor commercials en films, waardoor ze perfect passen bij de behoeften van Toco. Dus toen hij hen benaderde om een levensgroot collie-kostuum te maken, gingen ze overstag. Later postten ze ook over dit kostuum op hun Twitter-account.

40 dagen om het kostuum te maken

Het maken van dit kostuum was echter geen gemakkelijke taak voor hun ontwerpers. Naar verluidt kostte het het bedrijf 40 dagen en meerdere revisies om het goed te krijgen. Deze moeilijkheid leek vooral voort te komen uit het feit dat honden- en mensenskeletten aanzienlijk verschillen. Ze moesten ook tijd besteden aan het zorgvuldig bestuderen van het uiterlijk van een ruige collie om ervoor te zorgen dat de vacht van het kostuum zo natuurlijk mogelijk zou vloeien.

Gelukkig hebben al deze inspanningen uiteindelijk vruchten afgeworpen en bleek Toco’s hondenpak een succes. Nu hij zijn dierlijke persoonlijkheid heeft omarmd, heeft Toco een kanaal op YouTube dat gewijd is aan het documenteren van zijn leven in het kostuum. In zijn video’s zie je Toco in zijn kostuum apporteren en pingpongen, maar ook zwaaien, omrollen en knuffelen met knuffeldieren. Zijn Twitter-pagina is natuurlijk niet anders en toont foto’s van zijn gekostumeerde zelf samen met een bijschrift dat beschrijft hoe hij zijn droom kon vervullen.

 

Plaats een reactie