Ex-soldaat is nu ‘duivel’ met getatoeëerde ogen en hoorns. Zo ziet hij er nu uit…

Ex-soldaat Joao Victor Cavalcante da Nobrega (26) uit Rio de Janeiro, Brazilië, greep naar lichaamsmodificatie als een manier om zich uit te drukken, terwijl hij opgroeide in armoede. Hij heeft al meer dan 90 tatoeages en vijf lichaamsmodificaties, waaronder een zwarte en rode oogboltatoeage. Hij heeft ook een tongverwijdering, subdermale implantaten, oorstretchers en een snee in zijn linkeroor.

Joao ging op 18-jarige leeftijd bij het leger, nadat zijn moeder naar Italië was vertrokken voor haar werk. Hij bleef uiteindelijk 11 maanden en 27 dagen in het leger. In 2014 verliet hij het leger nadat hij een zware blessure aan zijn knie had opgelopen. Zodra hij het leger verliet en terugkeerde naar huis, had Victor veel meer vrijheid en koos hij ervoor om zich te uiten door middel van tattoos.

Het zijn de ogen…

Maar hij beweert dat niet iedereen zijn uiterlijk kan accepteren, aangezien velen hem (letterlijk) niet eens in de ogen kunnen kijken na zijn transformatie. “Mijn ogen zijn mijn meest polariserende kenmerk, veel mensen spreken er goed over en vinden het leuk. Ze bewonderen zelfs dat ik het heb laten doen” zegt hij. “Maar tegelijkertijd zijn ze in doodsangst en kunnen ze niet naar mijn gezicht kijken omdat ze bang zijn voor de ogen. Het lijkt alsof ik ze de stuipen op het lijf jaag. Ze zeggen dat ik een soort van duivel ben” zegt hij.

Victor heeft ondertussen een opleiding tot professioneel tatoeëerder heeft gevolgd. Hij zegt: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door tatoeages en andere aanpassingen aan het lichaam. Ik ben opgegroeid in de Favelas en ik had altijd contact met de verkeerde kant. Maar vandaag laat ik mezelf zien voor wie ik echt ben.” Victor heeft niet veel hoeven uitgeven aan zijn ‘modificaties’, de meeste zijn gratis gedaan door vrienden.

“Veel mensen denken dat ik gek ben. Gewoon omdat ik doe wat ik doe” zegt hij. “Maar ik geef niet om de mening van mensen. Zelfs mijn familie keek me in het begin afwijzend aan omdat ik in hun ogen iets te radicaal was.” Nu moedigt hij anderen aan om zich te uiten, zoals hij dat doet: “Geniet van je leven op de beste manier, door jezelf te zijn.”

(Bron: Mirror – Foto’s: MDWfeatures en Victor Cavalcante)

Plaats een reactie