Piloot legt uit wat er met je drol gebeurt wanneer je doorspoelt in een vliegtuig

Een van die knagende vragen die ons midden in de nacht bezighoudt, is wat er met onze drollen gebeurt als we tijdens de vlucht het toilet doorspoelen. Als je je ooit zorgen hebt gemaakt dat de arme mensen onder het vliegtuig op de begane grond je maaltijd van de dag ervoor op hun kop krijgen, dan kan je nu op twee oren slapen…

Piloot Garrett heeft die mythe ontkracht door op TikTok te onthullen: “Als je in een vliegtuig zit en je moet gaan, waar gaat je drol dan naartoe? Wist je dat wanneer je het toilet in het vliegtuig doorspoelt, het eigenlijk niet op de mensen hun hoofd of huis beneden terechtkomt? Het gaat via leidingen naar de achterkant van het vliegtuig en de afdichtingscompartimenten waar het grondpersoneel op de bestemming al dat afval verwijdert.”

320 liter afval

En hij ging verder: “Op een 747 – op een langeafstandsvlucht – kunnen toiletten meer dan duizend keer worden doorgespoeld, waardoor meer dan 320 liter afval ontstaat. Dat is veel.” Natuurlijk doken verschillende TikTok-gebruikers direct in de commentaren. Iemand zei: “Zijn er echt mensen die denken dat alles gewoon in de lucht gedumpt wordt!?”

En ja die zijn er echt, zo blijkt ook uit de commentaren. Iemand schreef immers: “Sinds ik een kind was, dacht ik altijd dat de piloot het eruit zwierde als het vliegtuig zich boven de zee bevindt.” Eén persoon vatte onze eigen gedachten perfect samen met zijn of haar commentaar: “Grondpersoneel verdient opslag.”

(Bron: TikTok)

Geef een reactie