Vanaf deze leeftijd is het goed voor je om elke dag bier of wijn te drinken

Iedereen (nou ja bijna iedereen) drinkt wel eens graag een glaasje (of twee). Maar natuurlijk zijn alle verhalen rond alcoholgebruik niet altijd rozengeur en maneschijn. Alcohol heeft namelijk niet altijd een goede invloed op je lichaam, zeker al niet als je er te veel van drinkt. Maar er is ook goed nieuws…

Hart- en vaatziekten

Wetenschappers verbonden aan het gerenommeerde tijdschrift The Lancet stellen namelijk dat af en toe een glaasje alcohol zelfs goed kan zijn voor je gezondheid. Dat werd trouwens in het verleden ook al door andere onderzoekers beweerd. Maar de wetenschappers van dit onderzoek hebben er wel een ‘maar’ aan verbonden…

Het zou immers alleen maar gelden voor mensen vanaf een bepaalde leeftijd. Voor jongeren zou het namelijk nooit goed zijn, maar mensen die de veertig gepasseerd zijn kunnen wel degelijk voordeel halen uit een glaasje bier of wijn elke dag.

Bij die leeftijdsgroep zou het volgens de knappe koppen mogelijk de kans op hart- en vaatziekten, een hartinfarct en diabetes verkleinen. Dus als je de veertig voorbij bent: proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.