Deprecated: Functie jetpack_form_register_pattern is sinds versie jetpack-13.4 verouderd! Gebruik in plaats daarvan Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern. in /customers/c/4/4/mancho.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Last van een slechte adem? Deze oplossingen werken echt

Last van een slechte adem? Deze oplossingen werken echt

Het overkomt de beste onder ons: een slechte adem wanneer er geen muntje of kauwgom in zicht is en het onmogelijk is om even snel de tanden te poetsen. De ‘boosdoener’ met dienst kan een beetje van alles zijn: een gerecht met knoflook, koffie, roken, enzovoort.

Wat de reden ook is, wat we willen is een snelle oplossing die ons verlost van vieze, gênante geurtjes en de boel effectief opfleurt.

Hier is een verzameling eenvoudige, volledig natuurlijke middelen om het probleem te verhelpen (kauwen voor het beste resultaat).

  • Anijs (na elke maaltijd, helpt ook de spijsvertering)
  • Kardemom
  • Venkel
  • Dille
  • Kaneelstokjes: breek een stukje af om op te knabbelen, helpt de bacteriën in speeksel te doden.
  • Kruidnagel: er is er maar één nodig! Heeft antibacteriële eigenschappen die de klus klaren.
  • Peterselie: (goed kauwen) er is een reden waarom veel restaurantgerechten een takje peterselie bevatten als garnering 😉

In nood en geen van bovenstaande ingrediënten beschikbaar? Een glas ijswater met toegevoegd citroensap of partjes kan ook een oplossing zijn.

Zelfgemaakt mondwater/spray: Voeg 5 kaneelstokjes toe aan 1 kopje water, dek af en breng aan de kook. Laat 5 minuten borrelen en haal dan van het vuur. Zeef de stukjes, giet ze voorzichtig in een glazen pot en laat ze op kamertemperatuur komen (onafgedekt). Eenmaal afgekoeld, afsluiten met een deksel en naar behoefte gebruiken door het mengsel te gorgelen/spoelen. Doe het in een kleine spuitfles en sproei naar behoefte.

Een ander recept om te proberen:

3 kopjes kokend water

3 theelepels verse pepermuntblaadjes

2 theelepels verse koriander

1 theelepel anijszaadjes

Meng de ingrediënten, dek af en laat 25 minuten zitten. Eenmaal afgekoeld de vloeistof zeven en bottelen in een gesteriliseerde pot.

Tip: Wees voorbereid! Als je in een bedrijf werkt waar kauwgom niet is toegestaan, of als je niet weer betrapt wilt worden zonder pepermuntjes om je dag te redden… verschillende van de bovenstaande producten kun je bewaren in een klein afgesloten zakje dat in een portemonnee past (de kruiden blijven minstens een jaar goed en een beetje gaat lang mee).

Als constante/chronische halitose (slechte adem) niet wordt veroorzaakt door roken of voedingskeuzes, raadpleeg dan een arts, want tandproblemen of andere fysieke problemen kunnen de boosdoener zijn.

(Intropic: Freepik)

Plaats een reactie