Dokter waarschuwt iedereen: “Stop onmiddellijk met plassen onder de douche!”

Dokter Teresa Irwin heeft op haar TikTok-account met 84.700 volgers een waarschuwing gelanceerd naar iedereen die wel eens onder de douche plast. “Stop er meteen mee!” zegt ze. Ze stelt dat als we het regelmatig doen, we onze blaas als het ware trainen om te plassen wanneer we stromend water horen.

Associatie

“Dus wanneer je je handen wast, of de afwas doet, dan schiet je blaas in actie. En dan wil ze naar het toilet” zegt Irwin. “Je creëert een associatie in je brein tussen het geluid van water en willen gaan plassen. Combineer dat met disfunctie van de bekkenbodem, nu of later, en dat kan leiden tot ‘lekkageproblemen’ als je water hoort lopen, waar dan ook.”

Negeren

Ook een andere dokter, Alicia Jeffrey-Thomas, haalt het thema aan op haar TikTok. Zij heeft er maar liefst 659.000 volgers en geeft advies over het ‘plasprobleem’. “Ga naar het toilet en probeer te plassen nog voordat je de douche aanzet. En als je onder de douche een drang voelt, probeer dat dan te negeren. Ze verwijst ook naar het experiment van Pavlov en zijn hond: “Hij laat de bel rinkelen elke keer als hij eten voor de hond neerzet, zodat de hond de bel associeert met eten en begint te kwijlen, zelfs als er geen eten is.”

(Bron: Men’s Health)

Deal-tip

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier

Plaats een reactie