Man zijn biceps scheuren als hij bezorgers jacuzzi helpt dragen: 230.000 euro schadevergoeding!

Een sales manager wiens ‘biceps van het bot werden gerukt’ terwijl hij zijn nieuwe jacuzzi naar zijn tuin droeg, klaagt de leverancier aan voor 200.000 pond. Darren Berryman (49) kwam in het ziekenhuis terecht nadat hij zijn gloednieuwe jacuzzi hielp dragen, maar de bezorgers deze plots lieten vallen. Hij droeg dus ineens alleen al het gewicht en voelde onmiddellijk een helse pijn in beide armen.

De man klaagde de leverancier aan voor een gigantisch bedrag van 200.000 pond. Maar de advocaten van het bedrijf betwisten de claim en erkennen niet dat de verwonding door nalatigheid is veroorzaakt. In de documenten die werden ingediend bij de rechtbank in Londen staat vermeld dat beide biceps uit de ellenbooggewrichten werden gerukt.

“Niemand zei dat ze de jacuzzi zouden loslaten”

“Hij hielp de werknemers van de gedaagde om de jacuzzi van het karretje te laten zakken en toen deze ongeveer 15 cm van de grond was, lieten de werknemers van de gedaagde de jacuzzi los en lieten hem vallen op de grond”, aldus de advocaten van Berryman. “Maar geen van de werknemers van de gedaagde informeerde Berryman dat ze de jacuzzi zouden loslaten en hij bleef achter met het volle gewicht van de jacuzzi op zijn handen en gebogen ellenbogen.”

Darren Berryman

Verlies, schade en ongemak

Berryman, een voormalig loodgieter en bouwvakker die nu senior sales manager is bij een groot glasbedrijf, zegt dat hij ‘verlies, schade en aanzienlijk ongemak’ heeft geleden als gevolg hiervan. De advocaten van Berryman geven het bedrijf de schuld van zijn ongeval en beweren dat de bezorgers nalatig zijn geweest door hem niet te waarschuwen voor het risico op letsel als hij hen zou helpen bij het uitladen. De zaak verscheen nog niet voor de rechter maar wordt zeker en vast vervolgd.

(Bron: The Sun – Intropic: Freepik)