Bizar: baby van Jaiden zal twee keer geboren worden

Mode-, beauty- en lifestylevlogger Jaiden Ashlea kreeg na 19 weken zwangerschap te horen dat haar ongeboren zoontje een open ruggetje had. Aanvankelijk kregen zij en haar verloofde te horen dat er ‘geen hoop’ was en dat hun baby hersendood zou zijn.

Na advies te hebben ingewonnen bij andere artsen vond het echtpaar echter een medisch team in Orlando dat gespecialiseerd is in open foetale chirurgie, d.w.z. het opereren van baby’s voordat ze zelfs maar klaar zijn om geboren te worden.

(lees verder onder de foto)

Succesvolle operatie

Deze artsen konden Jaiden’s baby eruit halen om het probleem aan de neurale buis in zijn rug te opereren, en hem daarna weer (voor elf weken) in haar baarmoeder terug te plaatsen. Jaiden, afkomstig uit Florida, herstelt nu in het ziekenhuis en zegt dat de operatie een succes was.

Sindsdien heeft ze haar 15,1K TikTok volgers verteld over haar buitengewone ervaring. De 23-jarige deelde beelden van zichzelf in een ziekenhuisbed, waarbij ze schreef: “Mijn baby werd geboren om daarna weer in mij te gaan en binnen 11 weken weer geboren te worden.”

Zoutoplossing

In een vervolgfilmpje zei Jaiden: “Ze openden me eigenlijk door een keizersnede, losten het probleem in zijn rug op naar hun beste vermogen, maakten me weer dicht en ik was weer zwanger voor de rest van de tijd.” Jaiden legde aan een nieuwsgierige volger ook uit hoe haar baby na de operatie kon overleven zonder vruchtwater en onthulde dat de artsen het vruchtwater hadden bijgevuld met zoutoplossing.

Hieronder enkele filmpjes die Jaiden deelde op TikTok:

 

@jaiden.ashlea Fetal surgery was a success, this recovery is something else though 😭 #spinabifida #fetalsurgy #openfetalsurgery ♬ original sound – Lisass

@jaiden.ashlea Reply to @alexxhailey open fetal surgery explained ♥️ sorry i look so rough I’m still on the hospital! #openfetalsurgery #spinabifida #fetalsurgery #LENOVOJUSTBEYOU ♬ original sound – Jaiden Ashlea

Plaats een reactie