Klasse: Nederlanders pakken dierenbeul zelf aan!

Een groep burgers heeft vrijdagavond ingegrepen toen een man zijn hond mishandelde. „Het was al een week of twee, drie aan de gang. Ik dacht: straks overleeft die pup het weekend niet”, vertelt Marianne Wijhers aan De Telegraaf. Sinds enkele weken waren er berichten op Facebook dat een man zijn hond zou schoppen en slaan. Als mensen hem aanspraken, spuwde hij ze in hun gezicht. Wijhers contacteerde de burgemeester, maar er kwam niet snel genoeg reactie en actie.

Vrijdag ging ze zelf met een vriendin naar Kerkrade en al snel zagen ze de bewuste man (32), die zijn hond aan de riem voorttrok over de stoep. Ook tilde hij de pup, een herdershond, op aan de riem. „Gelukkig kwam er een paar man bij, onder wie echt een beer van een vent. We hebben ons opgesplitst en zijn hem gaan volgen,” zegt Wijhers. Ze filmden hoe de man zijn hond mishandelde en grepen dan in. Samen met enkele omstanders hielden ze de man ter plaatse tot de politie er was.

De politie bevestigt dat er een 32-jarige man is opgepakt voor dierenmishandeling. Op de Facebook-pagina van de politie Kerkrade verscheen vrijdagavond laat een kort relaas over de aanhouding van de man uit Kerkrade. De hond zou in een nieuw gezin kunnen geplaatst worden en moet dus waarschijnlijk niet naar het asiel.

(Bron: De Telegraaf)

Plaats een reactie