Weg met Netflix irritatie dankzij nieuwe feature

Netflix zorgt dezer dagen nog meer voor de nodige verademing thuis, vooral op tv en computer. Maar binnenkort komt er weer een tijd dat we ook weer massaal onze favoriete series en films gaan streamen op smartphone en tablet. Netflix heeft daar een app voor, maar die zorgt al langer voor wat irritatie bij gebruikers. We hebben het dan over het per ongeluk aanraken van je scherm.

Netflix introduceert Screen lock

Door die aanraking komen de knoppen in beeld, die je dan op hun beurt weer per ongeluk kan aanraken. Irritant! Maar gelukkig heeft Netflix nu een handige oplossing. In de Android-versie van Netflix zit er namelijk een ‘screen lock’ knop (zie afbeelding hieronder) Als je daar op klikt dan zullen de andere knoppen niet meer verschijnen. Handig toch!?

(lees verder onder de foto)

Als je toch weer opnieuw de andere knoppen wil gebruiken, dan tik je twee keer op screen lock en dan wordt de boel ontgrendeld. Er is nog wel een ‘maar’… Al de andere functies van je telefoon werken nog wel gewoon. Als je dus per ongeluk omhoog veegt, zal de Netflix app sluiten. Hierover heeft de app (nog) geen controle.  Naar verwachting wordt deze feature in de komende dagen naar alle Android smartphones uitgerold, en zal iOS snel volgen.

Lees zeker ook eens dit artikel: Dit zijn 15 van de meest hilarische Netflix-memes

Plaats een reactie