Het laatste nieuws over ‘The Witcher’ seizoen 2 op Netflix

Het laatste nieuws over ‘The Witcher’ seizoen 2 op Netflix

Na een maand van grote casting aankondigingen en spannend nieuws vanop de set, viel alles een beetje stil rond het tweede seizoen van The Witcher, grotendeels als gevolg van de coronaviruspandemie, die Netflix ertoe aanzette de productie vanaf de tweede helft van de maand stop te zetten. We geven je even een round-up en het laatste nieuws over The Witcher seizoen 2:

Productiestop verlengd

De productiestop was oorspronkelijk gepland voor twee weken, maar het filmen werd nog steeds niet hervat. Uiteraard – gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus – zal de ‘pauze’ nog even aanhouden. Tijdens de eerste twee weken van maart waren er al opnames met o.a. Henry Cavill (The Witcher) en Freya Allen (Ciri). Ook een paar andere acteurs waren al aan de slag.

Wat nu…?

Fans zijn natuurlijk – terecht – bezorgd dat de productiestop een negatieve invloed zal hebben op de releasedatum van seizoen 2. 2021 blijft echter nog altijd een ‘veilige gok’. Van de vijf geplande maanden opnames, is er al één voltooid. Met het eerste seizoen als referentie, kunnen we een productieperiode van zes tot zeven maanden verwachten. Dit betekent dat de productie bijna een jaar zou moeten stilstaan tot februari of maart 2021 om de releasedatum naar 2022 te verschuiven. Naar alle waarschijnlijkheid zal het dus, als alles wat meezit, bij een paar extra maanden wachten blijven.

Cast seizoen 2

In februari Netflix kondigde eindelijk de belangrijkste line-up van nieuwe acteurs aan die zullen schitteren in The Witcher seizoen 2. En te oordelen naar meerdere social media berichten zijn sommige van hen al begonnen met filmen. Hier heb je er een paar: de Deense acteur Kim Bodnia speelt Vesemir (voogd van The Witcher), een andere Deen, Ested Rasmussen heeft de rol van Eskel (jeugdvriend van The Witcher), Paul Bullion – bekend van o.a. Peaky Blinders – speelt Lambert (ook een Witcher) en Yasen Atour heeft de rol van Coën (een van de betere vechters onder de Witchers). 

 

 

Geef een reactie