De reden waarom je minder vaak tussen de lakens duikt dan je ouders

Het over je ouders hebben die tussen de lakens duiken, is niet meteen het prettigste gespreksonderwerp, we know. Maar bijt even op de tanden wil je? Volgens een Amerikaans onderzoek uitgevoerd bij bijna 30.000 mensen hebben millenials minder seks dan hun leeftijdgenoten van dertig jaar terug. Het aantal jongvolwassenen in de leeftijd van 20 tot 24 dat geen seksuele partner heeft steeg van 6 procent naar 15 procent.

Tinder-generatie heeft minder seks

Volgens de co-auteur van het onderzoek Ryne Sherman van de Florida Atlantic University, staat dit haaks op het beeld dat dating apps en sociale media de toegang tot seks heeft vergroot: ‘Je zou verwachten op basis van de hoeveelheid jongeren die Tinderen dat veel van hen alleen maar uit zijn op seks en geen interesse in een vaste relatie hebben. Maar wat we zien is dat de huidige generatie jongeren juist minder vaak in bed belandt, dan de vorige.’

Het volgende feitje is misschien wel nog opvallender. Jongeren die nu tussen de 20 en 24 zijn gaven twee keer zo vaak aan dat ze geen seks hadden gehad vanaf hun 18e, dan hun leeftijdgenoten uit de sixties. Hoewel we het allemaal veel normaler vinden om voor je huwelijk al seks te hebben, doen we het in het algemeen dus minder.

(Bron: Men’s Health )

Plaats een reactie