Deze 7 keukengadgets zijn onmisbaar en superhandig

Bij gadgets denk je niet als eerste aan de keuken, maar ze horen hier ook wel degelijk thuis. Dankzij deze 7 keukengadgets wordt koken, schoonmaken en afwassen eenvoudiger dan ooit. Laat je inspireren!

Bij het inrichten van je keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld LED-licht inbouwen onder je keukenkastjes, een luxe messenset kopen voor op het aanrecht of origineel servies aanschaffen. Maar je kunt de inrichting van je keuken ook doelbewust efficiënter maken. Koken wordt daardoor leuker, makkelijker en tijdbesparender. Een goede manier om dit te bereiken, is door keukengadgets aan te schaffen.

KokenKoken

7 onmisbare keukengadgets

En die keukengadgets hoeven niet altijd ’tech’ of elektronisch te zijn om toch leuke gadgets te zijn! Hieronder vind je een overzicht van 7 handige keukengadgets. Laat je inspireren en ontdek welke gadgets jouw culinaire kwaliteiten naar een hoger niveau tillen!

1. Magnetische kookwekker: beter timen

Timing is alles: of je nu een ei kookt, spaghetti klaarmaakt of een biefstukje bereidt. Je hoeft er maar één minuut naast te zitten en je biefstuk is droog, je spaghetti is taai of je ei is niet langer zachtgekookt. Wil je dit voorkomen? Zorg dan voor een goede timer in de vorm van een magnetische kookwekker. Onze tip: een magnetische kookwekker die je eenvoudig aan je combimagnetron kunt hangen, waardoor hij geen ruimte in beslag neemt en altijd binnen handbereik is. Een topper onder de keukengadgets!

Magnetische kookwekker

2. Multifunctionele gootsteenorganizer: meer structuur

Een van de handigste keukengadgets is de multifunctionele gootsteenorganizer. Dit systeem hang je over je spoelbak heen of plaats je met zuignappen tegen de rand van de gootsteen. Andere namen voor deze vernuftige gadget zijn:

– Spoelbaksysteem
– Keukenorganizer
– Aanrechtorganizer.

Je kunt de organizers in allerlei soorten en maten vinden. Sommige zijn bedoeld als afdruiprek, andere als opvangbak en weer andere als opbergrek voor sponsen en vaatdoekjes.

Gootsteen organiser
KokenKoken

3. Airfryer: gezond en efficiënt koken

Het eerste waar je wellicht aan denkt bij een airfryer, is friet bakken zonder frituurolie. Maar wist je dat je met de airfryer nog veel meer kunt? Je kunt er ook allerlei andere etenswaren mee bereiden, waaronder groenten, aardappels en zelfs brood. Het grote voordeel van een airfryer is dat het apparaat gewoon zijn werk doet, terwijl jij je met andere zaken kunt bezighouden. Je hoeft dus niet bij het eten te blijven, zoals wel het geval is als je op het vuur kookt. De airfryer heeft vele voordelen!

Hieronder nog even de voordelen van een airfryer op een rijtje:

– Heel gezond (je gebruikt weinig tot geen olie)
– Tijdsbesparend (je hoeft er niet bij te blijven als de airfryer aanstaat)
– Multifunctioneel (je kunt er bijna alles in klaarmaken)
– Milieuvriendelijk (dankzij de heteluchtfriteuse)
– Hygiënisch (je huis stinkt niet naar frituur en het apparaat is simpel te reinigen).

airfryer

4. Vleesthermometer voor de perfecte biefstuk

Een goed biefstukje bakken is een ware kunst. Zeker als je hoge eisen hebt over de mate waarop de biefstuk is doorbakken. Door een vleesthermometer in je biefstuk te duwen, weet je precies hoe het ervoor staat en hoe lang je biefstuk nog op het vuur moet staan. Ook handig voor zalm en andere gerechten en dus een ideaal vaderdagcadeau!

Vleesthermometer

5. De keukenmachine: (heel veel) tijd besparen

Als je van vers koken houdt, weet je ongetwijfeld hoeveel werk het is om groenten te snijden. En daar heb je niet altijd tijd voor. Het resultaat: je koopt maar weer een kant-en-klare maaltijd of kiest voor een makkelijkere optie. Wil je elke dag vers koken zonder tijdverlies? Dan is een keukenmachine een van de keukengadgets die je moet aanschaffen! Dit apparaat is multifunctioneel en is een waardevolle aanvulling op je keukengadgets. Je kunt ermee snijden, hakken, kneden, kloppen en persen. Het is dus eigenlijk een snijmachine, staafmixer en hakmolen ineen. Wat wil je nog meer?

Keukenmachine
KokenKoken

6. De pannenlikker: zeg restjes vaarwel

Of je nu een heerlijke saus hebt gemaakt of bezig bent met de bereiding van een taart: als je een vloeibare substantie uit een pan of kom wilt scheppen, blijft er altijd een restant over. Zonde, vind je ook niet? Dankzij de flexibele siliconen pannenlikker is dat gelukkig verleden tijd. Je schept elk restje moeiteloos op, waardoor je geen voeding meer verspilt.

Pannenlikkers

7. Gezond koken met PFAS-vrije pannen

Veel pannen bevatten een PFAS-laag, waardoor er schadelijke chemische stoffen vrijkomen tijdens het koken. Fabrikanten richten zich daarom steeds vaker op pannen met een gietijzeren baklaag of een keramische baklaag. Dit noemen we ook wel PFAS-vrije pannen. Wil jij zeker weten dat je op een gezonde en organische wijze kookt? En dat er geen chemische stoffen vrijkomen terwijl je in de keuken staat? Kies dan voor een PFAS-vrij pannenset en til je kookkunsten naar een hoger niveau!

PFAS-vrije pannen

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met bol.com. In dit artikel staan er linkjes naar producten waar wij, als affiliate partner, soms een kleine commissie op kunnen verdienen bij aankoop.

(Intropic: Freepik)