Gebruik deze knop in je auto en je bespaart 10% aan brandstof

De prijzen voor benzine zijn de laatste tijd flink omhooggeschoten. Om je portemonnee te ontlasten, is het slim om zuinig met je brandstof om te gaan. Gelukkig hoef je daarvoor alleen maar een simpele knop in je auto te gebruiken, waarmee je tot wel 10% aan brandstof kunt besparen.

Brandstofkosten zijn tegenwoordig behoorlijk hoog. Het is een flinke kostenpost om je tank wekelijks, of zelfs dagelijks, bij te moeten vullen. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk brandstof te besparen. Gelukkig is er een simpele methode om dit te doen. Door het aircosysteem te combineren met de recirculatiestand kun je eenvoudig en effectief brandstof besparen.

Brandstof besparen

In de meeste auto’s van tegenwoordig vind je het knopje voor de recirculatiestand. Hoewel het in eerste instantie bedoeld is om vuile buitenlucht buiten te houden, heeft het ook nog een andere handige functie. Door dit systeem te gebruiken wordt de auto gekoeld, waardoor de airconditioning minder intensief hoeft te werken. Dit resulteert in een besparing van brandstof en, in het geval van een elektrische auto, ook elektriciteit.

(lees verder onder de afbeelding)

brandstof besparen

Airconditioning in de auto

Dit eenvoudige trucje kan vooral op warme dagen tijdens korte ritten tot wel 10% aan brandstof besparen. Het is vooral effectief bij korte ritten op warme dagen, omdat de airconditioning bij hogere temperaturen in eerste instantie harder moet werken om de auto te koelen. Het kan ook helpen om de ramen even open te zetten om de hete lucht vooraf uit de auto te laten ontsnappen.

Waarschuwing

Maar let op, gebruik deze combinatie niet te lang, omdat er dan veel kooldioxide in de auto kan blijven hangen, wat negatieve effecten kan hebben op je rijcomfort. Voor korte ritten is dit prima, maar voor langere ritten is het verstandig om het systeem op een gegeven moment uit te schakelen.

(Bron: Clint – Afbeeldingen: Unsplash)