“Mijn moeder had een affaire met mijn man. Wat ze daarna deed was nóg pijnlijker…”

Het bijzondere verhaal van Jane gaat momenteel viraal op TikTok, met een video die miljoenen keren is bekeken. Hierin vertelt ze gedetailleerd hoe ze ontdekte dat haar man een affaire had – en niet zomaar met iemand, maar met haar eigen moeder. Dit schokkende voorval vond plaats enkele jaren geleden, maar heeft nog steeds een diepe impact op haar leven.

“In die tijd verbleef mijn moeder enkele maanden bij ons, omdat ze op zoek was naar een nieuw huis. Ze hielp met het huishouden vanwege mijn gezondheidsproblemen en onze pasgeboren baby. Tijdens haar verblijf carpoolde mijn man dagelijks met haar naar hun werk. Toen mijn moeder eenmaal een nieuw huis had gevonden, bleef ze regelmatig op bezoek komen.”

“Pijnlijkste moment uit mijn leven”

“Ik had altijd al een vreemd gevoel bij haar bezoeken, vooral omdat ik veel ruzie had met mijn man en we uiteindelijk uit elkaar gingen. Toen ik haar meer zag, vertelde ze me dat mijn man me bedrogen had met verschillende vrouwen. Ik confronteerde mijn man met deze informatie, maar tot mijn verbijstering onthulde hij dat hij me bedrogen had met mijn eigen moeder. Dit was een van de meest pijnlijke onthullingen in mijn leven.”

“Ze belde mijn oma…”

“Toen ik thuiskwam, zag ik mijn moeder in de voortuin zitten. Haar gezichtsuitdrukking sprak boekdelen: ze was lijkbleek. Ik beval haar om onmiddellijk te vertrekken. Ze zei dat ze niet wist waarover ik het had, en riep plots uit dat mijn oma hier ook van wist. Ze belde oma en zette de telefoon op de speaker en zei: ‘Weet je hoe ik je vertelde dat haar man mijn hand vasthield, nou nu vertelt hij haar dat we een affaire hadden. Zeg haar dat het niet waar is’. Het feit dat mijn grootouders al op de hoogte waren van de affaire maakte de situatie nog pijnlijker voor mij!”

“Je kan je eigen familie niet vertrouwen”

“Mijn moeder blijft echter ontkennen dat er iets is gebeurd. Ze is een narcist en heeft zelfs geprobeerd mijn huis af te nemen. Maar het positieve aan dit alles is dat mijn ex-man eerlijk was over de affaire, zelfs jaren later. Hij had niets te verliezen, want we waren al gescheiden. Het is een harde les geweest, maar het heeft me geleerd dat zelfs je eigen familie niet altijd te vertrouwen is.”

(Afbeeldingen: Unsplash)