Siska Schoeters ervaart dikke problemen met haar kinderen: “Het is dramatisch!”

Siska Schoeters heeft samen met haar ex Tomas De Soete twee kinderen: Lucien van 12 jaar oud en Minnie van 7. Volgens Siska zijn Lucien en Minnie erg spraakzaam en stellen ze haar regelmatig vragen waarop ze het antwoord schuldig moet blijven. Een simpel “daarom” voldoet niet aan hun nieuwsgierigheid.

Een andere manier waarop hun assertiviteit tot uiting komt, is wanneer ze Siska om nieuwe spullen vragen. “Dat is soms een hele uitdaging!”, vertelt ze in Story. Telkens wanneer ze vroeger een speelgoedwinkel binnenliepen, zelfs als het was om een cadeautje voor een vriendin te kopen, wilde Minnie ook altijd iets voor zichzelf. “Als ouder heb je dan vaak de neiging om toe te geven, om van hun gezeur af te zijn, maar ik vind dat ze ook moeten leren dat ‘nee’ soms het antwoord is,” aldus Siska.

Hoe voedt Siska Schoeters haar kinderen op?

Ze begrijpt dat consequent zijn cruciaal is in de opvoeding, maar geeft toe dat ze zelf niet altijd even standvastig is. “Als Minnie zegt dat ze genoeg heeft gegeten en haar bord niet leeg is, of als ze wil eten voor de tv, geef ik soms toe. De boog kan niet altijd gespannen zijn,” besluit Siska.

 

(Intropic: Instagram Siska Schoeters)